Όθωνας Ηλιόπουλος: Νέος… «Κατρούγκαλος» λίγο πριν από την κάλπη!

Νέο... αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του στοχοποίησε γιατρούς και οδοντιάτρους για φοροδιαφυγή, επειδή «έτσι κι αλλιώς δεν μας ψηφίζουν»!

Must Read

Τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κατρούγκαλος μιλούσε στην τηλεόραση για τα σχέδια αύξησης της φορολόγησης στους ελεύθερους επαγγελματίες. Τα επόμενα 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ μετρούσε απώλειες, χάνοντας στην κάλπη 9 μονάδες σε σχέση με το 2019 από τον συγκεκριμένο χώρο εργαζομένων που ψήφισαν μαζικά Ν.Δ.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Τώρα, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, απλώθηκαν σαν βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ. οι δηλώσεις του Οθωνα Ηλιόπουλου. Με τις δηλώσεις απωθεί δυνητικά 66.000 γιατρούς και 13.500 οδοντιάτρους, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα ψηφοφόρους, μετά την κατάρρευση του Μαΐου.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε από χθες το πρωί με απόσπασμα συνέντευξής του ο επιστήμονας φαίνεται ξεκάθαρα να λέει: «Δεν μπορεί να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και στον γιατρό και να μην πληρώνεις. Γιατί στο σύστημα θα φαίνεται ότι σου έχει γράψει συνταγή και ότι σε έχει εξετάσει. Δεν μπορεί να λέει με πίεση αυτό, φυσική εξέταση, αλλά δεν έγινε επίσκεψη. Αρα όλοι θα ξέρουμε πόσες επισκέψεις γίνανε σε κάθε γιατρό και σε κάθε οδοντίατρο, άλλη μεγάλη φοροδιαφυγή. Δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο, δεν είναι λαϊκίστικο μέτρο. Αλλά να σας πω κάτι μεταξύ μας; Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε δεν πειράζει, ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Ηλιόπουλος γελούσε με αυτό που έλεγε, δείχνοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αν δεν έχουν συναίσθηση για τον αντίκτυπο στην κοινωνία όσων δηλώνουν ένας συνταγματολόγος, πρώην υπουργός Εργασίας και Εξωτερικών κι ένας φτασμένος επιστήμονας του Χάρβαρντ, που μπήκε τιμητικά επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας, τότε τι να περιμένει κανείς από τα μεσαία στελέχη;

Οσο ο Τσίπρας κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να γεμίσει λίγο την καρδάρα τόσο θα βρίσκονται ένας Κατρούγκαλος κι ένας Ηλιόπουλος τρεις ημέρες πριν από την κάλπη για να ρίχνουν μια κλοτσιά και να τη χύνουν.

Μετά τη σκόνη που σηκώθηκε χθες, ο Ηλιόπουλος επιχείρησε να ανασκευάσει, όμως πάλι με λάθος τρόπο. Αφενός είπε ουσιαστικά ότι έκανε… πλάκα, μιλώντας αρχικά για αυτοσαρκασμούς και χαριτολογίες, κάτι που δείχνει ότι ακόμα και τώρα δεν έχει αντιληφθεί τη ζημιά που προκάλεσε στο κόμμα του. Κι από την άλλη πρώτα πήγε να βγάλει χαζούς τους ακροατές κι έπειτα να ζητήσει συγγνώμη: «Καμία πρόθεση δεν είχα να αποδώσω φοροδιαφυγή σε μία ολόκληρη επαγγελματική κατηγορία, θα ήταν αδιανόητο. Αν αυτό κατάλαβαν οι ακροατές, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όποια ομάδα ένιωσε τέτοια πρόθεση και δηλώνω ευθαρσώς ότι τίποτα τέτοιο δεν εννοώ».

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για στοχοποίηση και συκοφαντία: «Οι οδοντίατροι, όπως και οι λοιποί επαγγελματίες υγείας, δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται στα πλαίσια των προεκλογικών αντιπαραθέσεων και δη με γνώμονα το εάν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα. Οποιαδήποτε μομφή κατά των οδοντιάτρων θα πρέπει να αποδεικνύεται, κατά περίπτωση, άλλως συνιστά συκοφαντία».

Ο Ηλιόπουλος δεν έχει άδικο σε όσα λέει για τη φοροδιαφυγή. Χάνει, όμως, το δίκιο του όταν δηλώνει, «χαριτολογώντας» κατά τον ίδιο, ότι αφού «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, ας πληρώσουν κάτι παραπάνω». Δηλαδή, αν ψήφιζαν μονοκούκι τον ΣΥΡΙΖΑ οι γιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας, θα ήταν διατεθειμένος να κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή ο Ηλιόπουλος; Αν αυτά είναι τα ποιοτικά κριτήρια αξιολόγησης ενός καταξιωμένου επιστήμονα του Χάρβαρντ, τότε γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος τους κλασικούς Γκρούεζες των Μαυρογιαλούρων, που ξέρουν και το αλισβερίσι καλύτερα;

Νεόκοπος στην πολιτική αρένα, ο Όθωνας Ηλιόπουλος την (ξανα)πάτησε σαν αρχάριος

Δεν είναι η πρώτη φορά

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Οθωνας Ηλιόπουλος αποτυγχάνει σαν νεόκοπος πολιτικός. Λίγο πριν από τις πρώτες εκλογές απάντησε άτσαλα σε τηλεοπτικό πάνελ στην ερώτηση αν θέλει ή όχι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ηταν αρνητικός μονολεκτικά, πατώντας on air την μπανανόφλουδα, με συνέπεια να δώσει και τότε αφορμή στη Ν.Δ., που του επιτέθηκε για υποκρισία, αφού σπούδασε και εργάζεται στη ναυαρχίδα των ιδιωτικών πανεπιστημίων παγκοσμίως, στο Χάρβαρντ.

Το να μπαίνεις στην πολιτική σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι καθετί που λες μπορεί να μετατραπεί ξαφνικά σε μια «παράσταση» για ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. Ο Ηλιόπουλος φαίνεται να αγνοεί ότι η πολιτική είναι ένα περίπλοκο και «κρύο» πράγμα, στο οποίο δεν μπορείς να μπαίνεις αμέριμνος, με τις άμυνές σου στο ρελαντί, λες και συμμετέχεις σε κουβέντα με φίλους. Αυτόν τον βασικό κανόνα δείχνει συχνά να τον ξεχνά, γι’ αυτό είδε χθες τη δήλωσή του περί γιατρών να γυρίζει μπούμερανγκ.

Με το συνηθισμένο μείγμα απροσεξίας και προχειρότητας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να προσφέρουν υλικό για την προεκλογική καμπάνια Μητσοτάκη. Τα αυτογκόλ τους διακινούνται αστραπιαία κι εν χορώ από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που στήνουν πάρτι.

Στη διπλή προεκλογική περίοδο που ζούμε, το ζητούμενο της κυβέρνησης εν αναμονή είναι η απουσία επικαιρότητας. Τίποτα δεν πρέπει να ταράξει τα νερά, ρισκάροντας αντίδραση από τους ψηφοφόρους. Οπότε οι εβδομάδες περνάνε χωρίς καθόλου νέα, μέχρι που κάποιος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίδειξη ερασιτεχνισμού. Το πρόβλημα για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η συχνότητα με την οποία δίνει ασίστ στον Μητσοτάκη, προκειμένου να σκοράρει σε άδεια εστία.

Βιογραφικό

Επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην Ογκολογία. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Χάρβαρντ. Το επιστημονικό ενδιαφέρον του εργαστηρίου του εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Χάρβαρντ, με μακρόχρονη εμπειρία στη μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην ιατρική εκπαίδευση. Στις διπλές εκλογές του 2023 είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This