Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τα εκβιαστικά διλήμματα: «Αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες»;

7-8-9 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις

Must Read

Την έκκληση «να μην εγκαταλείψει ο κόσμος την κάλπη για την παραλία» απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από τις εκλογές. 7-8-9 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις

Πέφτει σήμερα στις 20:00 το βράδυ, η προεκλογική αυλαία με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα. Βασικό σύνθημα του προέδρου της ΝΔ θα είναι ότι η ισχυρή αυτοδυναμία οδηγεί σε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, με στόχο την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων του κόμματος, κάτι το οποίο αναφέρει σχεδόν καθημερινά το τελευταίο διάστημα, στις συνεντεύξεις που δίνει. Την ίδια ώρα, 7-8-9 Ιουλίου αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις (Παρασκευοσαββατοκύριακο), καθώς επιθυμεί 11-12 Ιουλίου να πάει στη Λιθουανία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

 



Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη «να μην υπάρχει οριακή αυτοδυναμία των 151-152 βουλευτών» και απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες, κυρίως αυτούς που ψήφισαν Ν.Δ., να προσέλθουν στην κάλπη και να μην θεωρήσουν δεδομένο το αποτέλεσμα. Στόχος της ΝΔ όπως είπε είναι «ασφαλής και λειτουργική αυτοδυναμία» και πρόσθεσε πως «όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο πιο βαριά η ευθύνη». Εφόσον προκύψει από την κάλπη μιά δεύτερη τετραετία για τη ΝΔ, στόχος θα είναι «η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και να μην είναι ουραγός της» σημείωσε με προτεραιότητα, όπως είπε τη σύγκλιση κυρίως στα εισοδήματα και τη μείωση των ανισοτήτων. «Εστιάζουμε στις περιπτώσεις της ακραίας φτώχειας» τόνισε.

 

Μίλησε όμως ξανά ξεκάθαρα για αντικαταστάσεις στο ΕΣΥ παρότι τις βαφτίζει «προσλήψεις». «Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς» είπε. «Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα. Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό» είπε στο πλαίσιο της στρατηγικής του για απαξίωση του δημόσιου και ενίσχυση των ιδιωτών.

«Λυπάμαι που είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να ξαναπάνε στις κάλπες όπως επίσης λυπάμαι και για το ότι η νέα Βουλή μόνο πολυφωνική μπορεί να μην είναι ακόμη κι αν μπουν πολλά κόμματα» είπε σε άλλο σημείο, ενώ αναφέρθηκε στα κόμματα δεξιά της Ν.Δ., που «δοξάζονται κρυπτόμενα», και κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες «να γνωρίζουν τι ακριβώς ψηφίζουν». Από τη συνέντευξη δεν έλειψε η κινδυνολογία, καθώς ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το θέμα της Ροδόπης υποστηρίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει το τουρκικό προξενείο να παρεμβαίνει και να λέει στους Έλληνες πολίτες τι θα ψηφίσουν. «Ο κίνδυνος είναι την επόμενη μέρα να πουν ότι εκπροσωπούν την τουρκική μειονότητα» ισχυρίστηκε.

 


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This