«Μετά το αποτέλεσμα της απλής αναλογικής Μητσοτάκης και ΝΔ έχουν επιδείξει αλαζονική στάση και έπαρση»

«Να έχουμε την επόμενη μέρα έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο δέος στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Must Read

Στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου δίνει συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας αρχικά ότι «η απλή αναλογική δεν ήταν παγίδα, αλλά πάγιο αίτημα της Αριστεράς».

«Ήταν ένα όραμα για το πως θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα να γίνει λιγότερο τοξικό. Είχαμε διαρκή άρνηση από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για συνεργασία. Δεν είναι αντιφατικό. Η απλή αναλογική υπέστη μία ιστορική ήττα. Όχι με δική μας ευθύνη. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουμε δεκαετίες να μιλήσουμε για άλλο εκλογικό σύστημα» πρόσθεσε ο Τσίπρας.

Και συνεχίζοντας τόνισε: «Ο πολίτης βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα που τα θέτει το εκλογικό σύστημα. Ποιος θα κυβερνήσει και με ποιο πρόγραμμα. Δύο είναι τα προγράμματα και δύο τα κόμματα εξουσίας. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο πρέπει να επιλέξει. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της απλής αναλογικής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιδείξει μια αλαζονική στάση και μια έπαρση. Δείχνει ότι αυτό που πραγματικά επιθυμούν και επιδιώκουν είναι την επόμενη μέρα να είναι όχι απλά κυβέρνηση, αλλά μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση».

«Όταν έχουμε μια δημοκρατία και ένα πολιτικό σύστημα, όπου ο έλεγχος της κυβέρνησης δεν γίνεται από μια δύναμη που μπορεί να είναι ισχυρή, όταν έχουμε έναν κατακερματισμό της προοδευτικής ψήφου, αυτό ευνοεί μία προοπτική ανεξέλεγκτης κυβέρνησης. Έχει μεγάλη σημασία ποιος θα είναι ο συσχετισμός δύναμης. Εάν επαναληφθεί ο ίδιος συσχετισμός της απλής αναλογικής, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο. Είναι και ζήτημα σταθερότητας του πολιτικού συστήματος και υγείας της δημοκρατίας να έχουμε την επόμενη μέρα έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλο δέος στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This