Εκλογές 2023: Πού και πότε θα ψηφίσουν πολιτικοί αρχηγοί και… πρώην πρωθυπουργοί

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο πιο... βιαστικός, καθώς θα σπεύσει να ψηφίσει στις 9 το πρωί!

Must Read

Στις 7 το πρωί ανοίγουν, ως γνωστόν, οι κάλπες για τις αυριανές εκλογές, οι οποίες, εκτός σοβαρού απροόπτου, θα κρίνουν το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της…  ταλαίπωρης χώρας μας.

Ωστόσο, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα σπεύσει από τα… άγρια χαράματα να ψηφίσει, καθώς, είναι πολύ πιθανόν οι περισσότεροι εξ αυτών να το ρίξουν λιγάκι «έξω», μιας και σήμερα είναι η μοναδική ημέρα «ελευθερίας» τους, μετά τα απανωτά προεκλογικά τρεξίματα και πριν την -ακόμη δυσκολότερη- συνέχεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις ανακοινώσεις από τα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων, ο τόπος και η ώρα που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πολιτικοί αρχηγοί και πρώην πρωθυπουργοί, ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και… ακλόνητο φαβορί για την πρωθυπουργία της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.30πμ., στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα (Λεβίδου 42).
  • Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα επίσης στις ώρα 10.30πμ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Παναγή Τσαλδάρη 2 & Κουντουριώτου 1Α, Περιστέρι).
  • Στις 10.30πμ. θα ψηφίσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431), στην Κρήτη.
  • Λίγο νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 10.00πμ. θα μεταβεί ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο 137ο εκλογικό τμήμα του ΤΕΕ Λαμίας (πρώην Μουστάκειο), Καποδιστρίου 27, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
  • Ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, από την άλλη, δεν είναι και τόσο… πρωινός τύπος, καθώς θα μεταβεί στις 12 το μεσημέρι στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης (Στρατηγού Αλέξανδρου Παπάγου 40), για να ψηφίσει στο 637 εκλογικό τμήμα.
  • Στο 1072ο εκλογικό τμήμα, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου (Αχιλλέως 34), θα ψηφίσει στις 10.30 το πρωί ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, ίδια ώρα, δηλαδή, με την πρώην… συντρόφισσά του στον ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία θα βρεθεί στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου στου Γκύζη, επίσης στις 10.30πμ., για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.
  • Φρέσκος-φρέσκος, από την άλλη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ψηφίσει πρώτος απ’ όλους, δηλαδή στις 9 το πρωί, στο 163 εκλογικό τμήμα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Ελευθέριο (πλατεία Αγ. Ελευθερίου 1).
  • Όσο για τον -επίσης πρώην πρωθυπουργό- και νυν υποψήφιο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 11:30 το πρωί, σε Εκλογικό Τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πατρών (Μαιζώνος 156).
  • Και για όσους είχαν, τυχόν, την απορία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι, στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Μηλιαράκη 57-59 & Κουρτίδου).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This