Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων – Με δίκαιο τρόπο θα δοθεί το μέρισμα

Must Read

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

H συνέντευξη ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό να δίνει συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την χθεσινή επιχείρηση και να τονίζει πως «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων».

 

«Τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς τους χρήστες»

«Η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα. Σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα μια επιχείρηση στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ. Θα καταλάβουν όλοι οι Έλληνες τι συνέβαινε εντός των πανεπιστημίων. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν ασφαλείς. Η Αθήνα αποδίδεται πίσω στους κατοίκους της. Φιλοδοξώ με την εμβληματική αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου, όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να αποκτήσει μια νέα δυναμική, ώστε να μην είναι μια μαύρη τρύπα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα»

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και είπε ότι έως το τέλος της τετραετίας θα έχουν καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης. Αναφερόμενος στο μέρισμα είπε ότι «το μέρισμα ανάπτυξης θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Μετά από 10 χρόνια κρίσης, δεν θα ανεχτώ με τη νέα ανάπτυξη που έχουμε, να δημιουργηθούν νέες ανισότητες. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα το 2019. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θα δούμε πού. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Στον σχεδιασμό της τετραετίας περιλαμβάνεται και το τέλος του φόρου αλληλεγγύης στους ανάπηρους >80% & του τέλους επιτηδεύματος. Εντός του 2020, εφόσον η οικονομία τρέξει καλά, και είμαι σίγουρος ότι θα τρέξει, θα εξετάσουμε και τη δυνατότητα αξιοποίηση των αποδόσεων των ομολόγων».

Ασφαλιστικό και νόμος Κατρούγκαλου:

«Η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε. Εμείς θα προσαρμοστούμε σε αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι μία αναγκαστική προσαρμογή. Από τη στιγμή που υπήρξε σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών αυτό το σύστημα κατέρρευσε. Πάμε σε ένα νέο σύστημα που στο σύνολο της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης όλοι θα είναι κερδισμένοι και σημαντικά. Πρέπει να αποκαταστήσουμε σημαντικά την ασφαλιστική συνείδηση. Ένα απλό σύστημα θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα για τον ΕΦΚΑ. Δεν έχω αμφιβολία ότι από τη στιγμή που θα γίνει αυτή η αποσύνδεση θα δούμε αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων».

Αντικαπνιστικός νόμος:

«Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί οριζόντια και πρέπει να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα. Θα είμαι κάθετα αυστηρός στο κράνος στο δίκυκλο και δίνω ένα μικρό κίνητρο δίνοντας μία μείωση του ΦΠΑ στα κράνη», είπε ο πρωθυπουργός

ΕΝΦΙΑ:

«Θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του χρόνου αλλά και στοχευμένες αυξήσεις. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για το 2020.  Η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο. Ανακουφίζει τους πιο αδύναμους. Κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας».

Προσφυγικό:

«Δεν διαπραγματευόμαστε με τσαμπουκάδες», είπε ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό και σημείωσε πως και οι Ευρωπαίοι αλλάζουν σταδιακά τις θέσεις τους για το άσυλο. Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η έξαρση του μεταναστευτικού/προσφυγικού το καλοκαίρι ήταν κάτι απρόοπτο. Θα υπάρξει νέα πολιτική από την Ευρώπη, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει, αυτή η κυβέρνηση έχει άλλη πολιτική από την προηγούμενη.Δεν επανεξετάζονταν οι αιτήσεις ασύλου. Σχεδόν όλοι χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι. Το σύστημα σφίγγει. Όποιος δικαιούται άσυλο θα το παίρνει γρήγορα. Θα δημιουργηθούν κλειστά ελεγχόμενα προαναχωρησιακά κέντρα. Το που και το πόσα λίγο υπομονή και θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This