Συγκινημένη η Όλγα Κεφαλογιάννη: «Θα υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον πιο κρίσιμο τομέα της ελληνικής οικονομίας»

Must Read

Τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα βαδίσει η νέα πολιτική ηγεσία του τουρισμού «φώτισαν» από κοινού η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η αρμόδια υφυπουργός Έλενα Ράπτη, στη σημερινή τελετή παράδοσης- παραλαβής, στο υπουργείου Τουρισμού.

Η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που για δεύτερη φορά αναλαμβάνει τα ηνία του τουρισμού, επεσήμανε πως βασικός στόχος των πολιτικών που θα εφαρμοστούν είναι να καταστήσουν τον ελληνικό τουρισμό «ισχυρό, ανταγωνιστικό και βιώσιμο» προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να διατηρηθεί ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ο σεβασμός του περιβάλλοντος, η μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, η αειφορία, η βιωσιμότητα αλλά και οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, είναι πεδία στα οποία η νέα πολιτική ηγεσία θα δώσει ξεκάθαρο στίγμα.

«Επιστρέφω σε ένα χώρο για να υπηρετήσω με όλες τις δυνάμεις τον πιο κρίσιμο, παραγωγικό και δημιουργικό τομέα της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Βλέπω μπροστά μου ανθρώπους που γνωρίζω καλά και εκτιμώ πολύ. Βρεθήκαμε μαζί σε σκληρές συνθήκες. Αγωνιστήκαμε για να αναστήσουμε τον τουρισμό από τη βαθιά κρίση που περνούσε το 2012. Υιοθετήσαμε μια επιθετική πολιτική τουριστικής διπλωματίας που είχε στόχο την αλλαγή του αρνητικού κλίματος που επικρατούσε για την Ελλάδα τότε στο εξωτερικό» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η νέα υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, επεσήμανε ότι στόχος παραμένει η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η διάχυση του τουριστικού εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα. «Θέλουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο» τόνισε. Εστιάζοντας στο χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου, η κ. Ράπτη επεσήμανε ότι στόχος παραμένει η σύνδεση του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό κλάδο, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, αλλά και ανάπτυξη των πολιτικών προσβασιμότητας.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη στην νέα ηγεσία του Τουρισμού, η απερχόμενη, Ιωάννα Δρέττα επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, εστιάζοντας κυρίως στο ζήτημα της διαχείρισης των προορισμών. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα κλείσει θετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This