Οι νέοι υπουργοί «τρέχουν» από νωρίς στα πόστα τους κάνοντας… τηλεοπτικό σόου!

Διατυμπανίζουν την εργατικότητά τους και δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν τη σκληρή δουλειά

Must Read

Πρώτη ημέρα δουλειάς στα υπουργεία σήμερα, Τετάρτη 28/6, για τη νέα κυβέρνηση. Από νωρίς το πρωί έφτασαν στα γραφεία τους, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί, δηλώνοντας έτοιμοι να ξεκινήσουν τη σκληρή δουλειά. 

 




Οι υποσχέσεις είναι πολλές, όπως και οι εξαγγελίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως ο σκληρός «ηγέτης» μίας ομάδας που δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη του. Η απορία, ωστόσο, παραμένει μία. Πώς θα καταφέρουν να συνεννοηθούν τόσοι άνθρωποι μαζί; Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε κατά την είσοδό του στο Υπουργείο πως: «πρώτη προτεραιότητα να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα εκπαίδευσης για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην αγορά. Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

 



Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως είπε: «Ο στόχος μας είναι ένας, πως θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πως θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και με απώτερο στόχο πως ο πολίτης εν τέλει, θα λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές, πιο γρήγορα, όλα προς όφελος του πολίτη. Η λέξη εδώ πέρα είναι “πολίτης”». Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε πως: «Να δούμε τα έργα τα οποία τρέχουν, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τίποτα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και από εκεί και πέρα αυτό που πραγματικά με νοιάζει είναι να δω τι είναι αυτό το οποίο ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, πέρα από αυτά τα οποία – σχεδόν όλα – έκανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Θ. Λιβάνος, να δούμε και όλα τα υπόλοιπα, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης, ταλαιπωρίας, γραφειοκρατίας. Θέλει δουλειά, δεν είναι εύκολο, και για εμένα παρότι είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, θέλει δουλειά.


Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε με τη σειρά του: «Πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα». Ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είπε αρχικά πως «δεν μου είναι άγνωστο ούτε το Υπουργείο, ούτε και το κτήριο». «Το θέμα είναι να εφαρμόσουμε μια πολιτική Ευρώπης και κοινής λογικής. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και στην πολιτική μας να έχουμε πάντα στο μυαλό μας του ευάλωτους, την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε. 

 

Η πρώτη αντίδραση της Ζαχαράκη στα σεξιστικά σχόλια του Τζήμερου 

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας απάντησε στα σεξιστικά λόγια του Θάνου Τζήμερου και έκανε λόγο για προσωπικές επιλογές που δεν αφορούν κανέναν. «Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν» ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές». Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Τζήμερος επιτέθηκε με σεξιστικά σχόλια στη νέα υπουργό Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και κύμα συμπαράστασης. Σε ανάρτησή του στα social media που στη συνέχεια φέρεται να διέγραψε, ανέφερε μεταξύ άλλων για την κ. Ζαχαράκη: «Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».

 



«Έχουμε το ζήτημα το στεγαστικό, τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια που πολλά έχουν φτάσει στη τελική φάση έγκρισης, άρα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να μπορέσουν να έρθουν τα δάνεια, τα σημαντικά εγχειρήματα, το panic button, όλα τα καινούρια project τα οποία τρέχουν», είπε με τη σειρά την η κ. Ζαχαράκη, η οποία αναλαμβάνει το νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έδωσε έμφαση στην αμεσότητα των κινήσεων και εξελίξεων στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Τόνισε πως στόχος είναι η: «Πλήρης εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής» και πως μια σημαντική πτυχή του νέου Υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού. 

 



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης είπε πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι πολλές οι απαιτήσεις, πολλά τα προβλήματα, οι ημερομηνίες τρέχουν, παρά το ότι ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Τσακίρης είχε κάνει πολλή καλή δουλειά». Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων ότι «ξέρω καλά πως υπάρχουν υψηλές προσδοκίες από την κοινωνία και κυρίως τους ανθρώπους της παραγωγής. Περιμένουν πολλά και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους διαψεύσουμε, Πρέπει να τους δικαιώσουμε και να τους κάνουμε να νιώσουν ήρεμοι, ασφαλείς και σίγουροι για την επόμενη μέρα». Η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, φτάνοντας στο Υπουργείο Τουρισμού ανέφερε πως έχει ενημερωθεί για όλα τα θέματα και αμέσως ξεκινά δουλειά.

 

«Η δουλειά πρέπει να μιλήσει, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια»

Στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Τα πρώτα (οικονομικά) μέτρα της κυβέρνησης!

Ποιος νέος υπουργός πήγε αιφνιδιαστικά στο υπουργείο του και δεν τον γνώρισαν ούτε οι φύλακες;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This