Καραμπόλες με τις έδρες: Μπαίνουν στη Βουλή Τραγάκης, Συρίγος – Μία έδρα επιπλέον για Πλεύση Ελευθερίας και ΚΚΕ

Must Read

Καραμπόλες και εκπλήξεις προκάλεσε η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων των εκλογών 2023, με κάποιους να κερδίζουν αλλά και άλλους να χάνουν έδρες στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία χάνει την 7η θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και η Μαρία Πολύζου τίθεται εκτός. Την έδρα που χάνει η ΝΔ κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας και ο Αλέξανδρος Καζαμίας.

Μάλιστα, η ΝΔ χάνει τον Γιώργο Αμυρά στα Ιωάννινα και τον Σταμάτη Πουλή στη Δυτική Αττική, ενώ παράλληλα κερδίζει μια έδρα στη Β΄ Πειραιά με τον αρχαιότερο Έλληνα Βουλευτή Γιάννη Τραγάκη να μπαίνει στη Βουλή. Παράλληλα, στις Σέρρες εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης, ενώ στην Α’ Αθήνας εκλέγεται τελικά ο Άγγελος Συρίγος.

Την ίδια στιγμή, αλλαγές υπάρχουν και στις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αφού το κόμμα της Κουμουνδούρου υποχωρεί πέφτει στις 47 έδρες, με το κόμμα του Περισσού να εκλέγει τελικά όχι 20, αλλά 21 βουλευτές. Κερδισμένο είναι το ΚΚΕ και στα Ιωάννινα όπου εκλέγεται ο Νίκος (Πάκος) Έξαρχος.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής χάνουν την έδρα στις Σέρρες.

Στην Β’ Πειραιά  χάνει την έδρα η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» – στην πρώτη θέση βρισκόταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης  – και αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παλαιτσάκης θα καταλάβει τη συγκεκριμένη έδρα.

Δείτε επίσης:

Ξέσπασε ο Τραγάκης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This