Συνεδρίαση Κ.Ο της ΝΔ: Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Καβούρι

Must Read

Με casual εμφάνιση και χαλαρή διάθεση, όπως τους προδιέθετε η θέα στη θάλασσα από το πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι, προσήλθαν οι βουλευτές της Ν.Δ. στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδρίασε το Σάββατο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ο Αμυράς πήγε με ποδήλατο).

Το ειδυλλιακό περιβάλλον που δημιουργήθηκε, ασχέτως αν κόστισε κάτι παραπάνω, ίσως και να στόχευσε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις, αντιρρήσεις και ενστάσεις των βουλευτών στην κυβερνητική γραμμή, όπως και η δυσαρέσκειά τους όσον αφορά τις σχέσεις τους με τους υπουργούς ή το Μέγαρο Μαξίμου.

Το Μεταναστευτικό έχει αποτελέσει αιτία αντεγκλήσεων στο κυβερνητικό στρατόπεδο και μάλλον οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν θέλουν να γενικευτεί.

Ο στόχος, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές (καθότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν κεκλεισμένων των θυρών), επετεύχθη. Οι τόνοι κρατήθηκαν χαμηλά, τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα, αλλά εκεί ήταν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων – Με δίκαιο τρόπο θα δοθεί το μέρισμα

Από τα οικονομικά θέματα, στα οποία η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βάση, έως το σκάνδαλο της Novartis. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. έλαβαν τον λόγο 55 βουλευτές και 7 υπουργοί. Οι περισσότεροι ρώτησαν πώς θα χειριστούν τα θέματα της επικαιρότητας και τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους σε σχέση με τις κυβερνητικές εξαγγελίες σε μια σειρά θεμάτων.

Την αρχή βεβαίως έκανε ο Κ. Μητσοτάκης, λέγοντας «είμαι τυχερός που είμαι πρόεδρος αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», ενώ, ευχαριστώντας τα μέλη της και ιδιαίτερα τα νέα στελέχη, τους είπε πως οι πόρτες του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτές.


«Στις εκλογές φτάσαμε στο 40% δίνοντας έμφαση στη μείωση φόρων, στις νέες δουλειές και στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες» έγινε πιο συγκεκριμένος ο πρωθυπουργός, ενώ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι ανέφερε ότι η κυβέρνησή του είναι τετραετίας και εκλογές θα γίνουν το 2023.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας χαιρέτισε τη συνεδρίαση της Κ.Ο. στο εσωτερικό, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης.

Μίλησαν υπουργοί για τα εν εξελίξει ζητήματα, όπως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνταγματική αναθεώρηση, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία στάθηκε στην αναστολή έναρξης λειτουργίας και όχι στην κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, που ενημέρωσε τους βουλευτές για τον νόμο της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για την αλληλουχία των θετικών εξελίξεων στην οικονομία μετά τις 7 Ιουλίου, δίνοντας έμφαση στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This