Bullying από τη ΝΔ καταγγέλλει η Κωνσταντοπούλου

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά με την επιλογή της Πλεύσης Ελευθερίας να τηρήσει στάση αρχής στην ψηφοφορία, να μην ανταλλάξει την ψήφο της, για κανενός είδους κοινοβουλευτικό προνόμιο», τόνισε η πρόεδρος της παράταξης

Must Read

Καταγγελίες για γιουχαΐσματα από τη ΝΔ όταν αιτιολογούσε την ψήφο της στην εκλογή του Κώστα Τασούλα ως προέδρου της Βουλής έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Θεωρώ ότι είναι βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβερνητική πλειοψηφία και για τις εκδηλώσεις bullying που καταγράφηκαν το πρωί και γι’ αυτή την επιλογή», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία κατηγόρησε τον Κ. Τασούλα για «αντικοινοβουλευτικό πανικό».

Συγκεκριμένα η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουκλής ότι δέχθηκε γιουχαΐσματα. «Σήμερα, προσερχόμενη στη διαδικασία εκλογής προέδρου, τόνισα πόσο σημαντική είναι η κοινοβουλευτική λειτουργία, αλλά και ο ρόλος του προέδρου της Βουλής, για τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Επίσης, ως η μόνη γυναίκα πολιτική αρχηγός, τόνισα ότι θα υπερασπιστώ κάθε βουλευτή, άνδρα και γυναίκα, που θα δεχθεί επίθεση, για το φύλο ή για την προσωπικότητά του. Δεν πέρασε πολύ ώρα και όταν πήρα τον λόγο ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, όγδοη αρχηγός κόμματος, για να διευκρινίσω και να αιτιολογήσω την ψήφο της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, πράγμα που είχαν κάνει πριν την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, άλλες τέσσερις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και άλλοι τέσσερις εκπρόσωποι, δέχθηκα τα γνωστά γιουχαΐσματα, για τον μόνο λόγο ότι ως γυναίκα πολιτική αρχηγός και πρώην πρόεδρος της Βουλής θέλησα να αιτιολογήσω την ψήφο μας», ανέφερε και συνέχισε: «είναι πολύ κακή η αρχή που έγινε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, από την οποία προήλθαν τα γιουχαΐσματα, διότι το δικαίωμα λόγου και κατά συνείδηση ψήφου κάθε βουλευτή και το δικαίωμα τοποθέτησης και κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι στοιχείο της δημοκρατίας».

Ακόμη, η Ζ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ανησυχητικό το ότι ενώ ζήτησε σήμερα το λόγο, προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι ήταν οι βουλευτές που ψήφισαν «ναι» και ποιοι οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών», στην ψηφοφορία για τον αντιπρόεδρο που είχε προταθεί από την Πλεύση Ελευθερίας, επικράτησε από την πλευρά του προέδρου της Βουλής ένας «αντικοινοβουλευτικός πανικός», προκειμένου να μην της δοθεί ο λόγος και να μην ζητήσει να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα μιας φανερής ψηφοφορίας.

Αναφερόμενη στην αποτυχία της να εκλέξει αντιπρόεδρο στη Βουλή, η Ζ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε σε συμφωνίες, όπως άλλοι, και επειδή είναι ανησυχητικό για την κυβέρνηση το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στη Βουλή, με εμένα επικεφαλής και με το ενδεχόμενο τριών ψήφων στη Διάσκεψη των Προέδρων, θέλησε η κυβερνητική πλειοψηφία να στερήσει από την Πλεύση Ελευθερίας, αυτή την ψήφο, στη Διάσκεψη των Προέδρων, την τρίτη ψήφο δηλαδή που θα έδινε ο Αντιπρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας».

«Είναι λυπηρή εξέλιξη», επεσήμανε και δήλωσε ότι «αισθάνομαι πάρα πολύ καλά με την επιλογή της Πλεύσης Ελευθερίας να τηρήσει στάση αρχής στην ψηφοφορία, να μην ανταλλάξει την ψήφο της, για κανενός είδους κοινοβουλευτικό προνόμιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This