Μετωπική επίθεση Βελόπουλου σε Μητσοτάκη: Μην προδώσεις το Αιγαίο!

Must Read

Σκληρό ροκ από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης πριν από λίγο στο κοινοβούλιο, καθώς εστίασε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στα εθνικά θέματα, με αιχμή του δόρατος την δήλωση Γεραπετρίτη νωρίτερα σήμερα, ο οποίος προανήγγειλε «συμφωνία» με την Τουρκία, στα πρότυπα των συμφωνιών με Αίγυπτο και Ιταλία.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εις βάρος της», τόνισε ο Βελόπουλος, εξηγώντας ότι τόσο η συμφωνία με την Ιταλία όσο και με την Αίγυπτο, περιλαμβάνουν μειωμένη επήρεια σε νησιά, γεγονός που ανοίγει την κερκόπορτα για μειωμένη επήρεια στο Καστελόριζο, δηλαδή εκχώρηση όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και εθνικής κυριαρχίας.

Ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου:

Κυρίες και κύριοι, πέρασαν δυο 24ωρα και προσπαθούμε να πείσουμε κάποιους για τη σύσταση μιας εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη. Πολλοί από εσάς βούρκωσαν, αλλά κανείς δεν ψήφισε υπέρ της σύστασης εξεταστικής. Από λόγια χορτάσαμε. Στις πράξεις κολλάει το πράγμα. Λυπάμαι πολύ για όλους σας. Όπως λυπάμαι γιατί οι Ευρωπαίοι πραγματογνώμονες, που ερεύνησαν το σημείο του δυστυχήματος, είπαν ότι οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να πάνε όλοι σιδεροδέσμιοι. Πολλά λέγονται εδώ μέσα αλλά στην πράξη κανείς δεν υπογράφει.

Καλώ τον πρωθυπουργό να κάνει αυτό που είχε υποστηρίξει σε tweet που είχε κάνει με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2016. Το καταθέτω στα πρακτικά. Έγραφε λοιπόν ο κος Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι για εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη, που μας οδήγησε σε κλείσιμο τραπεζών και capital controls».

Σήμερα κατήγγειλα στον υπουργό εξωτερικών, τον κοΓεραπετρίτη, ότι στις Σέρρες στην πλατεία Πεσόντων και Αγνοουμένων Πολεμιστών, στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τους ήρωες της Κύπρου στην τουρκική εισβολή το 1974. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Υπ.Αμ. της Κύπρου Μιχάλης Γεωργαλλάς, όμως η κυβέρνηση δεν απέστειλε ούτε έναν εκπρόσωπο, παρά την επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Σερρών! Πού είναι το ενιαίο δόγμα; Πού είναι η αδελφοσύνη προς την Κύπρο; Δεν σας νοιάζει όμως, γιατί έχετε συμφωνήσει τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Εδώ έχω και τη φωτογραφία της ταυτότητας ενός Σκοπιανού – την καταθέτω επίσης στα πρακτικά – η οποία γράφει επάνω «Μακεδονία». Πρόκειται κύριοι για ωμή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έχετε τα κότσια; Σας καλώ τώρα να υπογράψετε για να γίνει εξεταστική. Γιατί τη Συμφωνία των Πρεσπών την παραβιάζουν οι Σκοπιανοί, όχι εμείς.

Έρχονται δυσάρεστα μαντάτα κύριοι, παρά την προσπάθεια κάποιων να καλλιεργήσουν κλίμα ωραιότητας.

Αναρωτιέμαι δεν ντρέπεται η ΝΔ και ο πρωθυπουργός να παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο; Εσείς το επικαλείστε και εσείς το παραβιάζετε. Μην απορείτε γι’ αυτό που λέω. Σήμερα το πρωί ο Υπ.Εξ. της Ελλάδας, ο κος Γεραπετρίτης έκανε μια ωμή δήλωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Τα είπε όλα για τις επικίνδυνες προθέσεις τους ο κος Γεραπετρίτης. Είπε συγκεκριμένα: «Η χώρα μας επιδιώκει την επίλυση, στη βάση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, της μοναδικής διαφοράς, την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο πρότυπο ακριβώς των συμφωνιών που ήδη έχουμε πράξει με Ιταλία &  Αίγυπτο».

Καταλαβαίνετε τι είπε; Είπε ότι πάμε για μειωμένη επήρεια στο Καστελλόριζο. Να τη η Συμφωνία των Πρεσπών του Αιγαίου! Και εδώ βάζετε μέσα και την Αλβανία. Δηλαδή και στα Διαπόντια νησιά θα  υπογράψετε μειωμένη επήρεια; Θα το υπογράψετε και αυτό; Πού είναι οι διεθνολόγοι σας; Τέτοιο πράγμα διεθνώς δεν έχει γίνει ποτέ πουθενά. Δεν υπάρχει μειωμένη επήρεια πουθενά. Απλώς μερικοί από εσάς έχετε μειωμένη πατριωτική αντίληψη. Θα αποδειχθεί στην πράξη όταν στα νότια του Καστελλόριζου η Τουρκία θα φέρει τα γεωτρύπανα.

Αναρωτιέμαι, αυτή είναι η επιτυχημενη εξωτερική πολιτική σας; Σας παράτησε και η Σαουδική Αραβία, γιατί κανείς δεν θέλει έναν σύμμαχο μαλθακό. Και εσείς τώρα δεν έχετε το θάρρος να πάρετε πίσω τους patriot. Κάνατε το έγκλημα να τους δώσετε και συνεχίζετε το έγκλημα με το να μην τους παίρνετε πίσω. Φέρτε πίσω τώρα τους patriot!

Είστε φοβικοί. Υπουργοί σας παραδέχονται ότι δεν είναι ασφαλές να πάμε στη Χάγη για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κος Γεωργιάδης είπε: «Αν καταγγείλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε το δικαστήριο, γιατί οι αποφάσεις είναι πολιτικές». Τότε γιατί πάτε στη Χάγη, κύριοι;

Ορίστε, εδώ έχω δημοσίευμα του real.gr, (δείχνει φωτο – κατάθεση στα πρακτικά) που λέει ότι το όνομα Turkaegean (Τουρκικό Αιγαίο δηλαδή) καταχωρήθηκε επίσημα από την επιτροπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι φίλοι σας οι Ευρωπαίοι ενέκριναν το αίτημα της Τουρκίας! Όταν ρώτησα τον κο Βορίδη είπε ότι δεν ισχύει και ότι αυτό θα το πάρει πίσω η Ε.Ε.

Αποτύχατε παντού, όπως στο ότι κατοχυρώθηκε το TURKAEGEAN. Και τώρα κανείς δεν μιλάει πάλι για την προδοσία, με τους Τούρκους να ζητούν τα στενά των Δαρδανελίων να ονομάζονται “ΣΤΕΝΑ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ”. Όμως η σύμβαση του Μοντρέ κάνει λόγο για στενά Δαρδανελίων, στενά Βοσπόρου και θάλασσα Μαρμαρά. Σε λίγους μήνες που θα μιλάνε για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο εσείς θα λέτε: «Τά ‘λεγε ο Βελόπουλος, αλλά εμείς ψηφίσαμε άλλους».

Είστε ελληνοφοβικοί. Πείτε μας ποιος από εσάς μπορεί να πει: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια και Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία; Κανείς!!! Εμείς μπορούμε.

Έχω εδώ επίσης και μια άλλη είδηση: Το Γερμανικό Ινστιτούτου Οικονομικών μας κατατάσσει στον πάτο!! Λέει: «οι μισθοί των Ελλήνων είναι στον πάτο της Ευρώπης»! Μας πέρασε και η Βουλγαρία. Μάλιστα, αυτή είναι η επιτυχία σας στην οικονομία!

Το πόσο πετύχατε αποδεικνύεται από την «απολογία» πρώην υπουργού οικονομικών, ο οποίος είχε πει: «Έχουμε δώσει 50 δις για την ενίσχυση της κοινωνίας, παίρνοντας συνολικά 51,5 δις δανεικά! Από αυτά, 41 δις είναι από τις εκδόσεις και επανεκδόσεις ομολόγων. Δηλαδή, βγήκαμε στις αγορές, δανειστήκαμε 51,5 δις και καλύψαμε όλες τις ανάγκες, για να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία». Αυτό που είπε, δηλαδή, είναι ότι καλύψαμε τα ελλείμματα των 50 δις (ζημιές δηλαδή) με δανεικά! Τα οποία αύξησαν το χρέος μας. Όταν λοιπόν έχουν γίνει όλα αυτά, πώς μας λέτε ότι πετύχατε;;;

Κάνετε εγκλήματα στην αγροτική οικονομία. Απόδειξη; Η Ολλανδία, μία χώρα που έχει έκταση όση η Πελοπόννησος, κάνει εξαγωγές αγροτικών προϊόντων ύψους 100 δις!!!

Κλείνετε τις βιομηχανίες ζάχαρης και τώρα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να κάνουμε εισαγωγές.

Έχετε παραμελήσει την κτηνοτροφία. Δολοφονείτε την κτηνοτροφία μας. Χάσαμε ζωϊκό κεφάλαιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η οποία στην τελική καταγραφή ζώων για το 2022 έναντι του 2021 δίνει τα εξής στοιχεία:

-α) βοοειδή -5,3%, εκμεταλλεύσεις -6,4%

-β) χοίροι (χοιρομητέρες) -2,3%, εκμεταλλεύσεις -7,2%

-γ) πρόβατα -4,1%, εκμεταλλεύσεις -2,6%

-δ) αίγες -5,6%, εκμεταλλεύσεις -3,9%

Και ρωτάω αφού πρέπει να κάνουμε εισαγωγές κρέατος κατά 80% για να έχουμε επάρκεια, γιατί να μην στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία;

Και πάμε στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Ο πολυπολιτισμός απέτυχε. Απόδειξη είναι η Γαλλία. Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η μετανάστευση είναι η λύση για το δημογραφικό. Και εγώ ρωτώ: Το χάος αυτό που επικρατεί στη Γαλλία είναι η λύση για το δημογραφικό;

Σήμερα ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν δουλέμπορο στη διάρκεια καταδίωξης και τον χτύπησε. Ήταν Πακιστανός. Δουλέμπορος. Και τώρα βέβαια θα ασκηθεί δίωξη στον αστυνομικό.

Εμείς σας προτείνουμε να αντιγράψετε επιτυχημένα μοντέλα άλλων χωρών. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πολωνίας, ή το παράδειγμα της Δανίας που έκανε συμφωνία με τη Ρουάντα για μεταφορά των λαθρομεταναστών εκεί, ή της Σουηδίας που κάνει κέντρα απέλασης για όσους δεν εγκρίθηκε η αίτηση ασύλου και τους επανα-προωθεί στις χώρες τους.

Και εδώ, δείτε παρακαλώ αυτή τη φωτογραφία (δείχνει φωτο). Ξέρετε τι δείχνει; Δεν είναι τραβηγμένη σε κάποιο κλαμπ. Είναι τραβηγμένη μέσα στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγ. Βουκόλου στην Σμύρνη. Είναι η μοναδική ορθόδοξη εκκλησία που σώθηκε στη Σμύρνη από τις τουρκικές θηριωδίες του 1922 και ο Δήμος Σμύρνης την παραχώρησε σε εταιρεία που οργανώνει πάρτυ.

Και επειδή πολλοί από εσάς είστε ανθρωπιστές, να σας πω ότι ανθρωπιστής δεν είσαι όταν προσκαλείς λαθρομετανάστες να έρθουν και να μείνουν σε αποθήκες και υπόγεια που θα φτιάξει το κράτος, αλλά όταν ανοίγεις τις πόρτες του σπιτιού σου, τον φιλοξενείς, τον ταΐζεις, τον ποτίζεις με τα δικά σου λεφτά. Όχι με τα λεφτά των Ελλήνων.

Κάντε κάτι με την ενέργεια. Γιατί αν διαβάσει κανείς το πρόγραμμά σας θα δει ότι δεν έχετε κανένα πρόγραμμα και καμμία πρόθεση εξορύξεων.

Και ο κος Σκυλακάκης βγήκε και είπε ότι «δεν θέλουμε πετρέλαιο». Ποιος δεν θέλει; Μα οι γνωστές οικογένειες πετρελαιάδων, που συμπτωματικά είναι και χορηγοί πολλών κομμάτων. Γιατί δεν θέλετε να εξορύξουμε πετρέλαιο; Γιατί θέλετε να το αγοράζουμε. Ποιοι κερδίζουν από αυτό;

Τι προτείνουμε εμείς για την ενέργεια; Εμείς, ως Ελληνική Λύση έχουμε πρόγραμμα για τζάμπα ρεύμα για όλους τους Έλληνες. Το καταθέσαμε στην βουλή. Η Ελλάδα μπορεί να έχει ενεργειακή αυτάρκεια.

Πάμε και στον τομέα της Υγείας. Ο κος Στουρνάρας είπε πως …»είναι διαπιστωμένο ότι τα δημόσια συστήματα υγείας δεν θα έχουν ες αεί τη δυνατότητα να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες προς όλους. Συνεπώς μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών για υπηρεσίες υγείας θα βαίνει αυξανόμενη. Αν οι προτεραιότητα του κράτους είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, τότε δεν μπορεί να τους παρέχει όλες τις  υπηρεσίες υγείας το κράτος».

Γι’ αυτό θέλει ο πρωθυπουργός την ιδιωτική υγεία. Αλλά δεν γίνεται να μην έχουμε ασθενοφόρα. Όταν επισκέφθηκα τη Χίο, άκουσα από κάποιον ότι «Όποιος δεν έχει λεφτά πεθαίνει στην καρότσα», γιατί δεν θα έχει ασθενοφόρο.

Τι θέλουμε εμείς για την υγεία; Ορίστε, καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής και το πρόγραμμά μας για την υγεία!

Πολεμάτε τις παραδοσιακές, θρησκευτικές, ιστορικές, κοινωνικές αξίες τους έθνους μας. Είστε όλοι ίδιοι. Δεν ενδιαφέρεστε για το έθνος. Όλοι συμφωνείτε στην πολιτική των ανοικτών συνόρων και την πολιτογράφηση των παράνομων μεταναστών. Και αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να βγαίνει άνθρωπος, να δηλώνει Έλληνας, να λέει θέλω να γίνω Έλληνας, νιώθω Έλληνας, και εσείς να μην το κάνετε μεγαλόθυμα; Αναφέρομαι στην βασιλική οικογένεια. Στον Παύλο και τον Νικόλαο. Γιατί; Όταν με περισσή ευκολία το κάνετε για τον κάθε Χασάν; Θέλετε όλοι την αποχριστιανοποίηση του έθνους. Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα ελληνική και χριστιανική. Ανεκτική μεν, χριστιανική δε.

Και πείτε μας, αλήθεια, τι έγινε με τους δήθεν δολοφόνους του Καραϊβάζ που τους συνέλαβαν προεκλογικά; Ξέρει κανείς; Τι έγινε με τους παρ’ ολίγον δολοφόνους του Στέφανου Χίου; Εδώ έφθασαν να απειλούν ακόμα κι εμένα επειδή αναφέρθηκα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Πήγα στην αστυνομία και το κατήγγειλα.

Δεν αξίζει σε αυτό το ιστορικό έθνος να έχει τέτοια αντιμετώπιση. Κατέθεσα πρόταση για εξεταστική επιτροπή και δεν υπογράφετε. Εμείς, αν φέρει η κα Κωνσταντοπούλου ανάλογη πρόταση, θα υπογράψουμε, γιατί δεν μας νοιάζει τι πρεσβεύει.

Εμείς θα προστατεύουμε τα συμφέροντα του ελληνισμού. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν κι άλλα εγκληματικά λάθη. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση των Ελλήνων. Εμείς δεν ξεχνάμε! Είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Είμαστε εδώ με απόφαση του ελληνικού λαού, για να διαφυλάξουμε τα ιερά και τα όσια του έθνους. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαστε υπέρ του λαού. Δεν είμαστε νεοφιλελεύθεροι.

Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε στα χέρια σας μια χειροβομβίδα. Σας εκλιπαρώ μην την πετάξετε κατά του ελληνικού λαού. Μην υπογράψετε τη συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους. Σας απευθύνω θερμή παράκληση σαν Έλληνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This