Φάμελλος: Πείτε του Φλωρίδη να φέρει τη ρύθμιση για την ασυλία των τραπεζιτών!

Να είναι η πρώτη, εμείς θα την ψηφίσουμε!

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για το ακαταδίωκτο που έφερε η ΝΔ στους τραπεζίτες εστίασε την κριτική του ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο Γ. Φλωρίδης έχει πει κατά την συζήτηση ότι είναι «περίεργες» αυτές οι ρυθμίσεις και θα καταργηθούν, ενώ έκανε λάθος αποδίδοντάς τις στον ΣΥΡΙΖΑ – η πραγματικότητα είναι ότι ήταν πως πρόκειται για τις πρώτες αλλαγές που έκανε το 2019 η ΝΔ στον Ποινικό Κώδικα αμέσως μετά την εκλογή της.

«Οι τράπεζες είχαν δώσει δάνεια «με αέρα» σε ΜΜΕ, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Και γι’ αυτά τα δάνεια «με αέρα» η ΝΔ ψήφισε διάταξη ασυλίας. Η ΝΔ θέσπισε το ακαταδίωκτο. Ο Γ. Φλωρίδης είπε ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα γιατί δεν μπορεί να διώκονται μόνο κατ’ έγκλιση τα στελέχη των τραπεζών για απιστία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων να λέει και να ξελέει. Οφείλει να φέρει τη ρύθμιση. Εμείς θα την ψηφίσουμε μόλις την φέρετε. Και παρακαλούμε να είναι η πρώτη».

Βορίδης: Κάλυψε τον Φλωρίδη

Στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι ανάλογες ρυθμίσεις έχει ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ενδεικτικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το ακαταδίωκτο στο ΔΣ του Υπερταμείου. Και κουνάτε δάχτυλο; Κουνάτε δάχτυλο;». Ακόμη ο Μ. Βορίδης υπερασπίστηκε την θέση του Γ. Φλωρίδη ότι «ανεξάρτητες αρχές δεν σημαίνουν και ανεξέλεγκτες».

Κριτική στο ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16

Ο Σ. Φάμελλος απευθύνθηκε και στο ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι θετικό στη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Η συζήτηση δεν είναι για τα κολλέγια, που είναι αναχρονιστική και σε αυτή σας καλεί ο Κ. Μητσοτάκης. Είναι για την στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου. Και σε αυτή θα δούμε πως θα τοποθετηθείτε», είπε κοιτώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη δήλωση Σκυλακάκη στη Βουλή ότι τελειώνουν οι επιδοτήσεις στην ενέργεια. «Ο Θ. Σκυλακάκης αποκάλυψε ότι δεν έχετε σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια. Δεν έχετε σχέδιο, δεν έχετε διαχείριση, δεν έχετε προοπτική», είπε και εκείνη την ώρα η τηλεοπτική κάμερα «έπιασε» τον πρωθυπουργό να γυρνά στα υπουργικά έδρανα όπου καθόταν ο υπουργός Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, να του λέει κάτι και να φελούν, ενώ ο υπουργός σχολίασε όσα έλεγε ο Σ. Φάμελλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This