Πανευτυχής ο Μητσοτάκης που συνάντησε τον Ερντογάν! – «Έθεσαν το πλαίσιο για τη συνέχεια», λέει η Κυβέρνηση

Μία ώρα κράτησε το τετ α τετ - Μέχρι «τα αυτιά» το χαμόγελο του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βίλνιους - Τι συμφώνησαν νωρίτερα Δένδιας και Γκιουλέρ

Must Read

Με θερμή χειραψία, γέλια και πολλά χαμόγελα, κυρίως από την πλευρά του Έλληνα Πρωθυπουργού, ξεκίνησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και η οποία ολοκληρώθηκε μετά από περίπου μία ώρα.

«Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες έθεσαν το πλαίσιο για τη συνέχεια» διέρρευσαν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο μετά από πολλούς μήνες και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη. Θυμίζουμε ότι ακολούθησε ένα… εντυπωσιακό «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν, αλλά και οι απειλές του Τούρκου Προέδρου ότι θα στείλει πυραύλους μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα το OPEN, επειδή το τετ α τετ κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο, η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Όλαφ Σολτς, δεν θα πραγματοποιηθεί.




Προηγήθηκε η συνάντηση των δύο Υπουργών Άμυνας, Νίκου Δένδια και Γιασάρ Γκιουλέρ και θα ακολουθήσει το τετ α τετ των δύο Υπουργών Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

«Υπογραμμίσαμε τη σημασία θετικού κλίματος, διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας βάσει Διεθνούς Δικαίου και Αρχής καλής γειτονίας. Συμφωνήθηκε η επικοινωνία δύο πλευρών για την διευθέτηση Συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)», σχολίασε σε ανάρτησή του ο κ.Δένδιας.


Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν κυβερνητικές πηγές, κατά την έναρξη της συνάντησης του πρωθυπουργού, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Ερντογάν επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.



Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα της… χαράς:

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This