Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν οι 13 υποψήφιοι που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Έντονο το παρασκήνιο στην επιλογή υποψηφίων στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων...

Must Read

Ως συνέχεια της εισήγησης της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκαθάρισε το ποιοι θα είναι οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα.

Ειδικότερα, τα 13 πρόσωπα στα οποία η ΝΔ δίνει το «χρίσμα» για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 (με επαναληπτικές στις 15 Οκτωβρίου, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος), με σαφή πρόθεσή της να «πάρει» και τις 13 περιφέρειες, είναι τα ακόλουθα:

  • Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Χρήστος Μέτιος
  • Αττικής: Γιώργος Πατούλης
  • Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
  • Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
  • Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
  • Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
  • Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
  • Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
  • Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
  • Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
  • Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
  • Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός
  • Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης

Από τους 13 της «γαλάζιας λίστας», οι εννέα είναι πρόσωπα γνωστά και εν ενεργεία περιφερειάρχες (Πατούλης, Τζιτζικώστας, Αγοραστός, Σπανός, Καχριμάνης, Μέτιος, Κασαπίδης, Φαρμάκης, Χατζημάρκος), ενώ, όσον αφορά στον Αρναουτάκη, πρόκειται για ανεξάρτητο υποψήφιο, ο οποίος όμως, πέραν του γεγονότος ότι φέρεται να αποτελεί το… απόλυτο φαβορί στα μέρη του, διατηρεί και μια εξαιρετική σχέση με τον πρωθυπουργό.

Πώς έγινε η επιλογή τους

Όσον αφορά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, το χρίσμα πήρε ο Δημήτρης Πτωχός, στέλεχος επιχειρήσεων και παλιός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είναι σε τροχιά απόσυρσης, ενώ η προοπτική υποψηφιότητας του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση, που είχε αρχικά τη στήριξη του Σαμαρά, εν τέλει δεν προχώρησε.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ και υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής καλείται να αντιπαρατεθεί με τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος παρότι προέρχεται από τη ΝΔ, έχει… ανοιχτά μέτωπα με το Μαξίμου και το κόμμα. Όσον αφορά, εξάλλου, στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξετάστηκαν άλλες εναλλακτικές, όπως της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου ή του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα, ωστόσο, κατόπιν συνάντησης της Ρόδης Κράτσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η νυν περιφερειάρχης στηρίζεται εκ νέου.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This