Χειρότερα δεν γίνεται! Μια πολύ κακή αρχή για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υποχωρήσεις στα πόδια του «Σουλτάνου», αλαλούμ στο εσωτερικό και ασυνεννοησία

Must Read

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει τα πεπραγμένα της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, αφού από τις πρώτες κιόλας μέρες, αποδείχτηκε όχι μόνο το εσωτερικό χάος αλλά και οι επικίνδυνες προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική.

Με αποκορύφωμα την στάση του πρωθυπουργού στη σύνοδο του ΝΑΤΟ αλλά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν στον ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοίμασε το έδαφος
για υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά θέματα, προκαλώντας την οργή ακόμα και των βουλευτών του. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος καλούσε τους Αμερικάνους από το Κογκρέσο να είναι προσεκτικοί με την Τουρκία, ξαφνικά άλλαξε στάση και έκανε στροφή 180 μοιρών, υποστηρίζοντας ότι τελικά… δεν μας απασχολεί άμεσα οι συμφωνίες της Άγκυρας με τις ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι έδωσαν το πράσινο φως για τα μαχητικά F-16 στην Τουρκία, με την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια και να δέχεται σιωπηρά τις εξελίξεις. Μεγάλος κερδισμένος, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατάφερε όσα επεδίωκε μέσω εκβιασμών. Αφού πέτυχε τις αλλαγές που ζητούσε για τη σύμβαση του Μοντρέ, πλέον βλέπει τους ηγέτες της ΕΕ να πέφτουν στα πόδια του.

Την ίδια στιγμή, ενώ ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν έχει κανέναν λόγο να μην εμπιστευθεί τον «Σουλτάνο», μετά τη σωρεία παραβιάσεων στο Αιγαίο και τις απειλές ότι θα στείλει πύραυλο στην Αθήνα, ο  εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, έθεσε ξανά θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, μόλις μια ημέρα μετά τα «πανηγύρια» για τη νέα φιλία του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν: «Δεν είναι δυνατόν να πας σε συζητήσεις όταν δεν έχει γίνει η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών γιατί είναι ένα θέμα που κλειδώνει τα άλλα θέματα που υπάρχουν» δήλωσε ο ίδιος.

Το ένα «άδειασμα» μετά το άλλο

Παράλληλα, στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί ένα αδιανόητο αλαλούμ, όπου μετά το «άδειασμα» στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη ο προανήγγειλε την άρση του ακαταδίωκτου για τους τραπεζίτες, την οποία θέσπισε η ΝΔ, ακολούθησε το διπλό άδειασμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, ο οποίος ανακοίνωσε τη σύσταση έφιππης ομάδας στην ΕΛΑΣ και την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οι εξαγγελίες του έπεσαν σε τοίχο, αφού εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μηταράκη άδειασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Παγωμένες» είναι οι σχέσεις και με τον Μάκη Βορίδη, μετά την ανοιχτή διαφωνία του στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

«Για τα μάτια του κόσμου»

Την ίδια στιγμή, σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε και η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει μείωση τιμών στα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εν μέσω καλοκαιριού και ενώ η πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προγραμματίσει τις διακοπές της. Παρά το δήθεν «τελεσίγραφο» Σκέρτσου στους ακτοπλόους τελικά, αυτό που πέτυχαν ήταν μικρές εκπτώσεις για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με τους πολίτες να χρειάζονται κομπιουτεράκι προκειμένου να υπολογίσουν τις μειώσεις ανάλογα με το δρομολόγιο, την ημέρα και τον αριθμό των επιβατών.

«Βατερλώ» για τα επιτόκια

«Βατερλώ» διαφαίνεται και στην απόπειρα του υπουργείου Οικονομικών να πείσει τους τραπεζίτες να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων, καθώς όπως απαντούν, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια τους.

Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια

Τέλος, αποτυχία της κυβέρνησης καταγράφεται και στον έλεγχο της ακρίβειας η οποία πλέον τείνει να γίνει «κανονικότητα». Οι ανατιμήσεις στο καλάθι του σούπερ μάρκετ έχουν πάρει και όλα δείχνουν ότι δεν αναμένεται αποκλιμάκωση το επόμενο διάστημα, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα κόστη στα μεταφορικά και την ενέργεια. Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα, παραδέχτηκε τις αυξήσεις και ισχυρίστηκε ότι οι τιμές «ανέβηκαν» το διάστημα που είχε αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση…

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε μια πολύ κακή αρχή. Βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του δεν αγχώνονται αφού η απάντηση σε όλα είναι το «πήραμε 40% στις εκλογές». Μάλιστα το γεγονός ότι «δεν υπάρχει» αντιπολίτευση κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα και επιτρέπει στον πρωθυπουργό να μην «σκάει» και πολύ…

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This