Χρήστος Σπίρτζης: Παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, έκανε πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει, δηλαδή την παραίτησή του, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Σπίρτζης είχε προτείνει να βγουν καινούργια όργανα.

«Όποιος μετείχε σε κορυφαίο όργανο, ακόμη κι αν δεν αισθάνεται ότι έχει συμβάλει στην ήττα, ακόμη και αν οι περισσότεροι, ποτέ δεν ερωτήθηκαν ή δεν συμμετείχαν σε κρίσιμες αποφάσεις των πραγματικών οργάνων οφείλει να παραιτηθεί, για λόγους ευθιξίας, μετά από το αποτέλεσμα που είχαμε. Να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ένα κόμμα αξιωματούχων, ούτε ένα κόμμα εσωτερικών διευθετήσεων κομματικών θέσεων και άλλων τινών», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές -με προσυνεδριακές διαδικασίες συζήτησης την ανάλυση των αιτιών της στρατηγικής ήττας του προοδευτικού κόσμου, των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων Προέδρων, την πιθανή αλλαγή καταστατικών προβλέψεων, όπως της ταυτότητας του κόμματος μας, την σύνταξη ενός ελπιδοφόρου οραματικού σχεδίου προοδευτικής διακυβέρνησης, με ξεκάθαρες προτάσεις- και στη συνέχεια εκλογή Προέδρου. Πρότεινε, εφόσον εγκριθεί αυτή η πρόταση, να υπάρξει άμεση εκλογή νέων οργάνων από την Κ.Ε.

Ανέφερε ότι «οι διαδικασίες του διαρκούς συνεδρίου, στις 26 Αυγούστου και η εκλογή σε λίγες ημέρες Προέδρου, απευθύνεται στο εναπομείναν εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όχι στην κοινωνία, όχι στα 170.000 μέλη. Και θα είναι η πρώτη ήττα μας». Είπε ότι «οι πολιτικές προτείνονται και εφαρμόζονται από τα πρόσωπα που τις πιστεύουν, που το δείχνει η ως σήμερα πορεία και στάση τους. Από αυτά τα πρόσωπα μπορούν και να εφαρμοστούν. Δεν είναι άλλο θέμα οι πολιτικές και άλλο τα πρόσωπα…».

Επίσης ανακοίνωσε ότι δεν θα μετέχει «σε διαδικασίες, εκλογής Προέδρου, με προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα, χωρίς να απευθυνθούμε στην κοινωνία, χωρίς να βρούμε την πολιτική συνεκτική ουσία, μετά την αποχώρηση του Αλέξη, περιμένοντας τις πολιτικές διαδικασίες του κόμματος μας».

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σπίρτζης πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες «για την συνεργασία και την ένωση του Ευρωπαϊκού κόμματος της Αριστεράς, με το κόμμα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και αν δεν αποδώσουν αυτές οι πρωτοβουλίες να ενταχθούμε στο PES». Τόνισε δε ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι θέσεις του κόμματος για τα εθνικά, για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This