Κατάθεση Φρουζή: Δέχτηκα πιέσεις από την Τουλουπάκη να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα (video)

Must Read

«Βόμβα» έριξε ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατά την διάρκεια της μισάωρης κατάθεσής του στην προανακριτική για την Novartis, καθώς υποστήριξε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη τον πίεσε να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Φρουζής ξεκίνησε με… σπόντα για την καθυστέρηση της κλήσης του να καταθέσει   στην προανακριτική της Novartis.

«Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τριάμιση χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα την δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying» είπε στα μέλη της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, αποχώρησε από την Novartis γιατί δεν ήθελε να φύγει εκτός Ελλάδος, ενώ έκανε αναφορά στα δυο του παιδιά που τα μεγάλωσε μόνος του.

Όσον αφορά την υπόθεση επικαλέστηκε τα οποία «με παρουσίαζαν ως τεχνοκράτη που είχε ως στόχο την επιτυχία της εταιρείας εις βάρος του Δημοσίου. Τον Φλεβάρη του 2017 ήλθε έλεγχος στο σπίτι. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι παίζει. Πήρανε το λαπ τοπ του γιου μου Δημήτρη» περιέγραψε.

Όπως είπε, του έγινε έλεγχος χωρίς να υπάρχει έκθεση. «Δεν ξέρω ποιοι με έψαξαν. Φεύγοντας είπαν πως “δεν βρήκανε τίποτα”. Δεν υπήρξε έκθεση κατασχέσεως. Μετά έψαξαν τους λογαριασμούς μου» αφηγήθηκε ο Κ. Φρουζής.

Η συνάντηση με την Τουλουπάκη

Μια μυστική, άτυπη συνάντηση με την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με πρωτοβουλία της ιδίας τον Μάιο του 2018, περιέγραψε o κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Κατά την περιγραφή του η συνάντηση έγινε στη Λουκάρεως στην Εισαγγελία και διήρκησε ένα τέταρτο, ενώ βρίσκονταν άλλα έξι άτομα.

Ο κ. Φρουζής υποστήριξε ότι η κα Τουλουπάκη του πρότεινε επίμονα να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς.
Σύμφωνα με τον κ. Φρουζή η κα Τουλουπάκη διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε να μιλήσει απλά και ο ίδιος απάντησε «δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω; Να μην πω τη αλήθεια; Κάτι άλλο;».

Επιπλέο, φέρεται να είπε ότι δέχθηκε απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της κυρίας Τουλουπάκη καθώς ανέφερε: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Του απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης».

Σε ερώτηση των κ.κ. Καραγκούνη – Μαρκόπουλου αν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» απάντησε «ναι».

Ο κ. Φρουζής θα καταθέσει ξανά την Πέμπτη το πρωί στις 11, οπότε και θα απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών της Προανακριτικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This