Νικήτας Κακλαμάνης: Το μεταναστευτικό θα γίνει οι Πρέσπες της Ν.Δ.

Must Read

Υπονοώντας ότι το… καράβι των κυβερνώντων κινδυνεύει να ναυαγήσει, εάν δεν κάνει αυτά που είχε υποσχεθεί για το μεταναστευτικό, ο Νικήτας Κακλαμάνης «έκρουσε τον κώδωνα του» στη Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για… επιπτώσεις «Πρεσπών».

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύουμε σαν κυβέρνηση να υποστούμε πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις Πρέσπες. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα γίνουν οι Πρέσπες της ΝΔ», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, στη εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha.

Δείτε επίσης: Ο Χρυσοχοΐδης παραδέχεται ότι χάθηκε η… μπάλα με το μεταναστευτικό 

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε αρχικά τα θετικά, προχωρώντας στη συνέχεια και στα αρνητικά.

«Το θετικό είναι ότι έγινε το πρώτο βήμα με την ενοποίηση των 5 νόμων και η νομοθεσία για το άσυλο κλπ. Τα αποτελέσματα, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα τα δούμε πριν από τον Μάρτιο. Το τι γίνεται στον Έβρο το γνωρίζουν τα αρμόδια υπουργεία. Ο Έβρος δεν μπορεί να φυλάσσεται παρά μόνο από τον στρατό, διότι μόνο αυτός ξέρει και τα φανερά και τα κρυφά περάσματα. Επίσης, προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά άφησε να καταρρεύσει ο φράχτης. Υπήρξε ανασταλτικός παράγον. Βοηθούσε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να φτιαχτεί, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί».

Όσον αφορά το αν ελέγχει η κυβέρνηση τις ΜΚΟ και τη δράση τους, που έχει άμεση σχέση με τις ροές του μεταναστευτικού, είπε: «Για τις ΜΚΟ δεν θα ρίξω ευθύνη στην κυβέρνηση. Με βάση τον τελευταίο νόμο θα γίνει τσεκάρισμα. Στην ώρα του πρωθυπουργού το καλοκαίρι του 2015 είχα κάνει ερώτηση για τις ΜΚΟ. Ο κ. Μουζάλας ήταν πιο ειλικρινής και τον Δεκέμβριο του 2017 μου είπε ότι από τις 100αδες έχουν ταυτοποιηθεί 38».

Ερωτηθείς να σχολιάσει τη δημοσκόπηση του Newpost για το μεταναστευτικό, που έδειξε ότι οι Έλληνες γενικά δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για τη διαχείριση του προβλήματος, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε: «Αυτό το κλίμα συναντώ. Κάντε μία έρευνα στη Αθήνα. Ξέρετε ασχολούμαστε για τους 50-60-70-100.000. Κάντε μία έρευνα, τα τελευταία δέκα χρόνια, πόσοι μετανάστες, νόμιμοι, μη νόμιμοι και πρόσφυγες είναι στην Ελλάδα. Αυτό δεν πρέπει να συνεκτιμηθεί; Είναι κάπου εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω».

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Newpost σε συνεργασία με την Prorata, 7 στους 10 αναγνώστες της ιστοσελίδας δηλώνουν χαμηλή ή μηδενική εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ως προς την διαχείριση του ζητήματος, ενώ μόνο 3 στους 10 δηλώνουν σχετική ή απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This