ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη ερώτηση του Φάμελλου στον Μητσοτάκη – Τον ρωτά για τις πυρκαγιές

Στο επίκεντρο ο σχεδιασμός και οι καθυστερήσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά στην ανθεκτικότητα και την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική κρίση

Must Read

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Αντικείμενο της ερώτησης είναι ο σχεδιασμός και οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά στην ανθεκτικότητα και την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική κρίση, όπως προκύπτει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για απλή ερώτηση και όχι για επίκαιρη ερώτηση. Επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε σε αυτή τη φάση να μην υποχρεώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει στη Βουλή για τις πυρκαγιές ή έστω να στείλει εκπρόσωπό του – άλλωστε το κοινοβούλιο θα μείνει κλειστό ως τις 28 Αυγούστου και η επίκαιρη ερώτηση μπορεί να κατατεθεί αργότερα.

Σωκράτης Φάμελλος

Η κατάθεση της ερώτησης κρίθηκε επιβεβλημένη από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συζήτηση του θέματος στη Βουλή, ενώ υπάρχει σαφής απόδειξη ελλειμμάτων και ανεπαρκούς αντιμετώπισης των πυρκαγιών από την κυβέρνηση και γενικά από την πολιτεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει πως δεσμεύεται ότι πέρα από την κατάθεση της ερώτησης θα επανέλθει ώστε η συζήτηση στη Βουλή να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

«Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την κάλυψη αδυναμιών, αλλά επιβάλλει ριζικές και σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως μακροχρόνιο σχεδιασμό και ισχυροποίηση της πολιτείας προκειμένου να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα της χώρας μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This