Ένταση με Φρούζη στην προανακριτική: Τι είπε για αυτούς που κατηγορείται ότι δωροδόκησε

Must Read

Έκδηλος εκνευρισμός υπήρξε στην αίθουσα της προανακριτικής επιτροπής, που εξετάζει την υπόθεση της Novartis, ήδη από την εισαγωγική τοποθέτηση του μάρτυρα-κατηγορουμένου, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος δίνει σήμερα τη δεύτερη κατάθεσή του.

Η ένταση κορυφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να διακόψουν την εισαγωγική του τοποθέτηση και να ξεκινήσει ο γύρος των ερωτήσεων.

«Ήδη τρεις φορές επιδιώξατε να μη μιλήσει. Αφήστε τον», αντέδρασε η ΝΔ.

Δείτε επίσης: Ποιος είναι ο Mr Novartis; Τα «ψέματα», η… επιρροή σε κυβερνητικά στελέχη και η προανακριτική

Όπως αναφέρουν πηγές, ο κ. Φρουζής επανήλθε στη συνάντηση με την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα, αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο της κατάθεσης φέρεται να είπε πως την συνάντηση του Μαΐου επιβεβαιώνει και δημοσίευμα της Γιάννας Παπαδάκου τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Επίσης, ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει συναντήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου!

Εν συνεχεία, έγινε πιο συγκεκριμένος, μιλώντας για συναντήσεις, που είχε πριν το 2015 με Τσίπρα, Σταθάκη, Ξανθό και Παππά, προκειμένου να δώσουν αγώνα κατά της πολιτικής μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, που προωθούσε εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι την περίοδο 2013-2014 έγινε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 50% στα εκτός πατέντας προϊόντα λόγω του νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη, που «προκάλεσε σε όλους μας πρόβλημα». «Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση Σαμαρά» φέρεται να είπε, συμπληρώνοντας: «Τότε έβλεπα πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης» μεταξύ των οποίων τους Τσίπρα, Παππά, Σταθάκη, Δραγασάκη, Ξανθό κ.α.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να είπε στα μέλη της προανακριτικής για την ημέρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας: «Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι’ αυτό (δηλαδή επειδή δεν το ήθελε) καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο».

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Φρουζή, η κατάσταση για τις φαρμακοβιομηχανίες άλλαξε από το 2015 και μετά καθώς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η εξωνοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε φθάνοντας τα 4 δισ. ευρώ, ενώ αύξηση που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ παρουσίασε και ο ετήσιος τζίρος της Novartis.

Η αναφορά του στα πολιτικά πρόσωπα

Επίσης, ο κ. Φρουζής κατέθεσε για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που οι «κουκουλοφόροι» μάρτυρες υποστήριξαν ότι δωροδόκησε και ισχυρίστηκε ότι τους περισσότερους δεν τους έχει συναντήσει ποτέ.

Ειδικά δε για τον Αντώνη Σαμαρά, είπε: «Προσωπικά δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά. Δεν μετέφερα ποτέ και τίποτα προς αυτόν. Ούτε τροχήλατη ούτε ιπτάμενη». Το ίδιο υποστήριξε και για τους Ευαγ. Βενιζέλο, Γ. Κουτρουμάνη και Δ. Αβραμόπουλο. Όσο για τον Α. Λοβέρδο είπε ότι δεν του έχει μιλήσει καν.

Σχετικά με τον Δεστεμπασίδη της Novartis, μίλησε για οικονομικές ατασθαλίες μετά από εσωτερικό έλεγχο, ενώ για τη γραμματεία του ανέφερε ότι τον έκλεβε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ) ρώτησε τον μάρτυρα εάν η κυρία Τουλουπάκη του ανέφερε ονόματα συγκεκριμένων πολιτικών στη διάρκεια της συνάντησης του Μαΐου του 2018 κι εκείνος έδωσε αρνητική απάντηση.

Με τον Νίκο Μανιαδάκη ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι δεν είχε συνεργασία.

Τι ανέφερε για την Αικατερίνη Κελέση

Σε διάλογο που είχε με τον Βασίλη Κεγκέρογλου για την Αικατερίνη Κελέση, ο Κωνσταντίνος Φρουζής άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για πρόσωπο που μπορεί να ήταν και στενή συνεργάτιδά του.

Κεγκέρογλου: Έχετε υποψία για το ποια είναι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση;
Φρουζής: Κάτι έχω στο μυαλό μου.
Υψηλάντης: Η κυρία Κελέση μήπως ήταν συνεργάτιδά σας;
Φρουζής: Δεν ξέρω πιθανολογώ πάνω από τη βάση.
Μαρκόπουλος: Σε τι ποσοστό είστε;
Φρουζής (γελώντας για πρώτη φορά στη διαδικασία) Με πολύ καλές πιθανότητες. Σε καλό ποσοστό.

Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρής και Λ. Σοφουλάκης που διενεργούν την προκαταρκτική για τις καταγγελλόμενες στην υπόθεση της Novartis παρεμβάσεις, αναμένεται να ζητήσουν από την Βουλή την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή.

Αυτό πρόκειται να συμβεί γιατί τα όσα φέρεται να είπε ο κ.Φρουζής για τις πιέσεις που δέχθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να άπτονται στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η κατάθεση του Κ. Φρουζή θα συνεχιστεί στις 9 το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This