Η σύζυγος Φλώρου υποψήφια με Χαρδαλιά

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία, ένας εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός του Στρατεύματος εμπλέκεται με τα πολιτικά πράγματα

Must Read

Η έπαρση και η αλαζονεία οδηγούν σε πολιτική τύφλωση. Τα δύο όμως αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με την πλήρη κάλυψη των συστημικών μέσων ενημέρωσης και την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης, οδηγούν στην απόλυτη εξαχρείωση, στην καταπάτηση κάθε έννοιας μεταπολιτευτικού κεκτημένου και κυρίως στην προσβολή των θεσμών που θα έπρεπε να μένουν εκτός πολιτικού ανταγωνισμού.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά δυστυχώς η είδηση πως η σύζυγος του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφια με τον συνδυασμό του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά -που είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Ν.Δ.- είναι απολύτως αληθινή.

Η κίνηση αυτή της Άννας Μαρίας Τσικρικώνη, συζύγου του Κωνσταντίνου Φλώρου, είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, καθώς για πρώτη φορά στη σύγχρονη Ιστορία ένας εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός του Στρατεύματος εμπλέκεται με τα πολιτικά πράγματα και κυρίως με την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε όλη αυτή την ιστορία παραλογισμού και κομματικοποίησης του Στρατεύματος είναι πως δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία προφανώς -για να μη μιλούν- δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στη μετατροπή του Στρατεύματος σε κομματικό στρατό.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει κάνει τα φλας της δημοσιότητας να στραφούν προς το πρόσωπό του.

Η πρώτη φορά ήταν όταν έπεσε θύμα παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ο ίδιος προτίμησε να σωπάσει και στη συνέχεια να παραμείνει στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο ίδιος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε πρωταγωνιστήσει σε διαδοχικά «θερμά επεισόδια» με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος και εν τέλει απομακρύνθηκε από το Πεντάγωνο.

Το Μαξίμου ή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έστω και αυτή την ώρα, πρέπει να επιληφθεί του θέματος και να «τελειώσει» αυτή την υπόθεση, εξασφαλίζοντας την απεμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων από τις εκλογές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This