Η Βουλή μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και γίνεται «πράσινη»

Must Read

«Αναβαθμίζεται οικολογικά το κτίριο της Βουλής, με σκοπό να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας στο Κοινοβούλιο». Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε την άμεση, εντός των ημερών, ενεργειακή εξέλιξη του κτιρίου, όχι απλά με μια πέργκολα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, αλλά με έργα:

«Το περιώνυμο έργο, που καιρό το προετοιμάζουμε, της ενεργειακής αναβαθμίσεως της Βουλής, περιλαμβάνει όχι βέβαια ακόμη την πρασινάδα στην οροφή, που θα τη δούμε κι αυτή, αλλά όλα εκείνα τα δομικά στοιχεία που θα πρέπει να προστεθούν ή να αντικατασταθούν στο μέγαρο του Κοινοβουλίου, ώστε η κατανάλωση ενέργειας να μειωθεί ουσιαστικά, όπως σε κάθε σύγχρονο κτίριο. Όταν λέω “σύγχρονο”, δεν εννοώ εν σχέσει με την ημερομηνία γεννήσεως, αλλά εν σχέσει με τον οικολογικό εξοπλισμό του. Είναι ένα έργο όχι θηριώδους προϋπολογισμού και θα κοστίσει γύρω στα 2.500.000 ευρώ» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τασούλας.

Κώστας Τασούλας

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» ίδιος βρήκε πολύ σημαντική τη γενικότερη μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού της Βουλής, που έφτασε το 40%.

«Είχαμε προϋπολογισμό 222.000.000 ευρώ το 2009, το τελευταίο έτος πριν από το ξέσπασμα της κρίσεως, και είμαστε τώρα στα 139.000.000 ευρώ» συμπλήρωσε, υπονοώντας ότι και η Βουλή συνέβαλε στο να κρατηθεί ζωντανή η χώρα μέσα στην κρίση.

Τετ α τετ με μαθητές για την κλιματική αλλαγή

Μέσα στο φορτωμένο πρόγραμμα πάντοτε υπάρχει μικρό περιθώριο ανάπαυλας. Αυτό είναι το μότο του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, που χθες αξιοποίησε τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του συναντώντας μαθητές. Τα παιδιά όμως δεν ήταν τυχαίοι μαθητές. Συμμετείχαν σε έναν διεθνή διαγωνισμό για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Μάλιστα, είχαν ιδέες που τις άκουσε ο υπουργός με ενδιαφέρον και όχι μόνο αυτό! Όπως μάθαμε, ο υπουργός κράτησε και σημειώσεις με όσα ειπώθηκαν, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον λόγο και στις απόψεις των μαθητών. «Οι νέοι μας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για τα θέματα του περιβάλλοντος. Δεν γίνεται το πολιτικό σύστημα να αδιαφορεί απέναντι σε εκείνους και την υγιή ανησυχία τους για τον κόσμο μέσα στο οποίο ζούμε» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης φωτογραφιζόμενος με τα παιδιά.

Δείτε επίσης: «Ψαλίδι» στο προϋπολογισμό της Βουλής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This