Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Άσχετος ο πρόεδρος των Σκοπίων: Μας τη «λέει» επειδή νομίζει ότι οι πινακίδες στην Ελλάδα γράφουν αποστάσεις από… χώρες!

Εντατικά μαθήματα εκμάθησης των προειδοποιητικών πληροφοριακών πινακίδων οδικής σήμανσης πρέπει να κάνει επειγόντως ο πρόεδρος των Σκοπίων, καθώς με τις δηλώσεις του κοντεύει να μας κάνει να… ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε!

Ο Στέβο Πενταρόφσκι, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Summit, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Telma» εγκαλούσε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή οι πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας γράφουν «Σκόπια» κι όχι «Βόρεια Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Χρέος μας να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πιο συγκεκριμένα, ο Πενταρόφσκι, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι: «Κατά την επιστροφή μας από το Παρίσι, λόγω κακοκαιρίας προσγειωθήκαμε στη “Σολούν” (Θεσσαλονίκη). Και, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει ούτε μια οδική πινακίδα που να λέει Βόρεια Μακεδονία, όλες γράφουν “Σκόπια”, αυτό αποτελεί παραβίαση της Συμφωνίας».

Προφανώς, ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν έχει ξανακούσει ποτέ στη ζωή του πως οι συγκεκριμένες πινακίδες ενημερώνουν για την απόσταση από την πόλη την οποία αναγράφουν και όχι από τη χώρα (για παράδειγμα, «Σκόπια 100 χλμ.», σημαίνει 100χλμ απόσταση από την πόλη των Σκοπίων), οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος αλλαγής τους!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ