Αποκάλυψη Καραμανλή: Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Must Read

Το ενδιαφέρον Αμερικανών ιδιωτών επενδυτών να δημιουργήσουν σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, από το βήμα του «Thessaloniki Summit 2019».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καραμανλής, υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανικό consortium, προκειμένου να επενδύσει στη διασύνδεση των λιμανιών, κάτι που αποτελεί θετική εξέλιξη για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες να προβεί σε νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα επιτρέψουν την εν λόγω εμπλοκή.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε out of the box», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας δημιουργεί δυσκολίες και καθυστερήσεις σε τέτοια μεγάλα έργα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το νέο σήμα στα μακεδονικά προϊόντα

Είπε, μάλιστα, πως αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο σε 80 μήνες, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 40 μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η πρακτική αυτή είναι εναρμονισμένη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και εφαρμόζεται ήδη στην Ιταλία, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αρχίζουν να έρχονται παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κολοσσοί, οι οποίοι εμπιστεύονται την Ελλάδα για τις επενδύσεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This