Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Αποκάλυψη Καραμανλή: Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον Αμερικανών ιδιωτών επενδυτών να δημιουργήσουν σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, γνωστοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, από το βήμα του «Thessaloniki Summit 2019».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καραμανλής, υπάρχει ενδιαφέρον από αμερικανικό consortium, προκειμένου να επενδύσει στη διασύνδεση των λιμανιών, κάτι που αποτελεί θετική εξέλιξη για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες να προβεί σε νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα επιτρέψουν την εν λόγω εμπλοκή.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε out of the box», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας δημιουργεί δυσκολίες και καθυστερήσεις σε τέτοια μεγάλα έργα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει το νέο σήμα στα μακεδονικά προϊόντα

Είπε, μάλιστα, πως αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο σε 80 μήνες, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 40 μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η πρακτική αυτή είναι εναρμονισμένη με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και εφαρμόζεται ήδη στην Ιταλία, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αρχίζουν να έρχονται παγκόσμιοι επιχειρηματικοί κολοσσοί, οι οποίοι εμπιστεύονται την Ελλάδα για τις επενδύσεις τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ