Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Έξι υπουργοί βρίσκονται κάτω από τη βάση

Must Read

Αρκετά καλά κύλησε αυτή η εβδομάδα για την κυβέρνηση. Η επιτυχία με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής ομάδας Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας και η επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, όπου βρέθηκαν κοντάρια, κράνη, κουκούλες και πολλά άδεια μπουκάλια, πιστώνονται πολιτικά στον αρμόδιο υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, λόγω του Μεταναστευτικού, το προηγούμενο διάστημα είχε προβλήματα και τις πρώτες σοβαρές εσωτερικές αμφισβητήσεις.

Επίσης, η επίσκεψη του προέδρου της Κίνας στη χώρα μας (μας στήριξε και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα) και οι 16 συμφωνίες που υπογράφτηκαν είναι μια θετική εξέλιξη τόσο σε διπλωματικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο σε μια κρίσιμη συγκυρία διεθνών ανοιγμάτων.

Αρνητικό σημείο αποτελεί η αιφνίδια απόσυρση, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, της ορθής διάταξης που προέβλεπε ποινή φυλάκισης για τη βλασφημία. Επιπλέον η ανοιχτή σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και τον υφυπουργό Ν. Μηταράκη για το θέμα της πώλησης χρεών ιδιωτών προς Ταμεία, ύψους 12 δισ., σε funds χάλασε κάπως την εικόνα.
ΒΑΘΜΟΣ: 8

Η εφημερίδα «δημοκρατία», όπως συνηθίζει πλέον, βαθμολογεί την Κυβέρνηση σε εβδομαδιαία βάση.

Με άριστα το «10» λοιπόν, οι βαθμολογίες υπουργών και υπουγείων είναι οι παρακάτω:

  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Οι συλλήψεις για την Επαναστατική Αυτοάμυνα, ο εντοπισμός της γιάφκας των αναρχικών τρομοκρατών, η έφοδος στην ΑΣΟΕΕ και οι επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων υπό κατάληψη έγιναν όλες τις προηγούμενες ημέρες από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά πολιτικά δίνουν -για πρώτη φορά- πολύ καλό βαθμό στον πολιτικό προϊστάμενο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
    ΒΑΘΜΟΣ: 9
  • Τάκης Θεοδωρικάκος (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Για μια νέα δομή στο κράτος, ενίσχυση αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση δεσμεύτηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην παρέμβασή του στη γενική συνέλευση της Ενωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδιότητες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις περιφέρειες και στους δήμους, ενισχύοντας στην πράξη την Αυτοδιοίκηση. Το νέο μοντέλο Αυτοδιοίκησης οικοδομείται με ταχύτατο ρυθμό.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Επιτέλους κάποιος εξαγγέλλει κατασκευή ελληνικού οπλικού συστήματος. Αν και έχει πολύ δρόμο ώσπου να καρποφορήσει το εγχείρημα και υπάρχουν σχέδια που έμειναν στα χαρτιά κατά το παρελθόν, η δήλωση για «Μade in Greece» UAV από τον Ν. Παναγιωτόπουλο είναι στη θετική κατεύθυνση.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  •  Χρήστος Σταϊκούρας (Υπουργείο Οικονομικών)
    Ο Χρήστος Σταϊκούρας κλείνει μέτωπα παντού. Δρομολογεί διαδικασίες για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, σχεδιάζει λίφτινγκ του φορολογικού νομοσχεδίου και την ίδια ώρα βάζει τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Κώστας Καραμανλής (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Ο Κώστας Καραμανλής προσπαθεί να κλείσει κάποιο από τα πολλά ανοικτά μέτωπα στα δημόσια έργα, ώστε να αντιμετωπιστεί η «λειψυδρία» στην κατασκευαστική αγορά. Ετοιμάζει πακέτο θεσμικών αλλαγών.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Νίκος Δένδιας (Υπουργείο Εξωτερικών)|
    Ο Νίκος Δένδιας σε ειδικές κυβερνητικές αποστολές. Μετά τη Μόσχα, που επισκέφθηκε με στόχο την εξομάλυνση των ελληνορωσικών σχέσεων, μετέβη και στη Σερβία. Η χώρα του Βούτσιτς μπορεί να παίξει σταθεροποιητικό ρόλο στα δυτικά Βαλκάνια εντασσόμενη και στην Ε.Ε., αν και μονοπωλούν τα Σκόπια και η Αλβανία.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Βασίλης Κικίλιας  (Υπουργείο Υγείας)
    Με ανακούφιση έγινε δεκτή η τροπολογία Κικίλια, η οποία προβλέπει ότι δεν θα γίνει αύξηση στην τιμή των φαρμάκων, αλλά μειώσεις έως 7%. Αυτό σημαίνει ελάφρυνση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων, κάτι που μας αφορά όλους και ειδικότερα τις ευπαθείς και αδύναμες ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη αγωγής.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Νίκη Κεραμέως  (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Η Νίκη Κεραμέως κονταροχτυπήθηκε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το άσυλο και τη βία στα πανεπιστήμια, και πέρασε τις εξετάσεις. Αυτήν την εβδομάδα απέδειξε ότι απέναντι στην ανομία στον χώρο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν κάνει εκπτώσεις.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Λίνα Μενδώνη (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Έντονη ήταν η εβδομάδα για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με επαφές και συναντήσεις, αλλά και με ένα Μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Στα θετικά, η επαναδραστηριοποίηση στο θέμα Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6

    Μάκης Βορίδης (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Ο Μάκης Βορίδης από τη μια υπέγραψε μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τη χορήγηση φθηνών δανείων στους αγρότες, από την άλλη, όμως, χαρακτήρισε το ξύλο και ως στοιχείο αναγκαστικότητας. Ε, αρκετά για μία εβδομάδα!
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αυτή την εβδομάδα απουσίαζε σε διεθνές συνέδριο. Εκκρεμούν οι αποφάσεις για διαγωνισμό νέων ταυτοτήτων και ουσιαστική εκκίνηση κάποιων μεγάλων έργων πληροφορικής στο Δημόσιο.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • Γιάννης Πλακιωτάκης (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Απάντηση σε όλα είχε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στην ομιλία που έδωσε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά. Σε όσες ερωτήσεις υποβλήθηκαν είχε να απαντήσει με μια υπόσχεση. Από ό,τι μάθαμε έχει βάλει μπροστά τη σύνταξη τριών σημαντικών νομοσχεδίων. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα κρίνουμε αναλόγως.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • Νότης Μηταράκης (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Η νέα μετάθεση (διά στόματος Μηταράκη) της επιστροφής των αναδρομικών για τις κύριες συντάξεις, αλλά και για τις επικουρικές, δείχνει ότι η πολιτική ηγεσία του εν λόγω υπουργείου ακόμη δεν έχει οριστικοποιήσει πώς θα διαχειριστεί αυτό το ζήτημα. Και το Μαξίμου, όπως λένε οι «κακές γλώσσες», ήδη έχει στείλει μηνύματα ότι «θα βγουν κάρτες».
    ΒΑΘΜΟΣ:4
  • Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας)
    Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις επιδόσεις των μελών της κυβέρνησης υποστήριξε: «Δεν υπάρχει θέμα βαθμολόγησης των υπουργών, οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και παράγουν έργο». Οπως γνωρίζει καλά όμως και ο ίδιος, αυτό δεν ισχύει για όλους και οι πρώτες «κίτρινες κάρτες» έχουν ήδη βγει. Εκτίθεται ο κ. καθηγητής…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Ο Αδωνις Γεωργιάδης ονειρεύεται μπουλντόζες στο Ελληνικό, αλλά την ίδια ώρα αυξάνει τη γραφειοκρατία στην επένδυση. Α ναι, είδε και τη Γιάννα Αγγελόπουλου για το Ελλάδα 2021. Κατά τα άλλα, η ανάπτυξη μπορεί να περιμένει! Αδιόρθωτος…
    ΒΑΘΜΟΣ: 2
  • Γιάννης Βρούτσης (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Η νέα μετάθεση (διά στόματος Μηταράκη) της επιστροφής των αναδρομικών για τις κύριες συντάξεις, αλλά και για τις επικουρικές, δείχνει ότι η πολιτική ηγεσία του εν λόγω υπουργείου ακόμη δεν έχει οριστικοποιήσει πώς θα διαχειριστεί αυτό το ζήτημα. Και το Μαξίμου, όπως λένε οι «κακές γλώσσες», ήδη έχει στείλει μηνύματα ότι «θα βγουν κάρτες».
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • Κώστας Τσιάρας (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Να μη «θεραπεύσει τα πάντα» -όπως είχε αρχικά δηλώσει με πυγμή- και να μη σπάσει… αβγά προτίμησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο οποίος έκανε όπισθεν ολοταχώς -επικαλούμενος τις αντιδράσεις- για τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προέβλεπε ποινές φυλάκισης για τη βλασφημία. Δυστυχώς…
    ΒΑΘΜΟΣ: 2
  • Χάρης Θεοχάρης (Υπουργείο Τουρισμού)
    Μετά το ταξιδάκι στην Κίνα ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη! Μάλλον με τη λήξη της θερινής σεζόν είπε να ρίξει τις ταχύτητές του ή ψάχνει να βρει πού θα πέσει το νέο κανόνι στον κλάδο.
    ΒΑΘΜΟΣ: 1

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This