Γερουλάνος: Η Κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αποδεικνύει την ανικανότητα του επιτελικού της κράτους

Must Read

-Σήμερα είναι μια μέρα κατά την οποία δίνουν μάχη πολίτες αλλά και άνθρωποι από την κρατική μηχανή. Άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά καταβάλλουν προσπάθειες με όλες τους τις δυνάμεις, για να θρηνήσουμε την επόμενη ημέρα όσο λιγότερα θύματα γίνεται. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε όσα συμβαίνουν στις πληγείσες περιοχές, μπορούμε όμως να συζητήσουμε, για το πώς θα είναι η επόμενη μέρα. Ας υποθέσουμε πως αντιλαμβανόμαστε κάθε συζήτηση που γίνεται περί κλιματικής αλλαγής, κάθε συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες των καιρικών φαινομένων ή για την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας.

Δεν μπορούμε όμως να συζητάμε για το επιτελικό κράτος, για «τους άριστους και τους άχρηστους», για έναν Πρωθυπουργό ο οποίος θέλει να αξιολογηθούν όλοι, αλλά δεν θέλει να αξιολογηθεί ο ίδιος. Έναν Πρωθυπουργό που βρίσκει κάθε δικαιολογία υπό τον ήλιο, όπως έκανε στην ομιλία του στη Βουλή για τις πυρκαγιές και δεν αναφέρεται στην ευθύνη. Για έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος λέει ότι μόνο αυτός νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή και καμία Κυβέρνηση πριν τον ίδιο δεν νοιαζόταν για αυτήν. Για έναν Πρωθυπουργό, που λέει ότι όταν η αντιπολίτευση είχε τα πράγματα, έφταιγε η αντιπολίτευση, αλλά όταν τα έχει αυτός τα πράγματα, φταίει ο καιρός. Θα πρέπει όλοι μας να αποκτήσουμε μια συνέπεια πολιτικής, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όσα συμβαίνουν, τα οποία είναι μεγαλύτερα από εμάς, αλλιώς καλό είναι να σιωπήσουμε.

–Οφείλουμε να κάτσουμε και να δούμε τι ξημερώνει την επόμενη ημέρα. Αλλά πώς να κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, όταν ο Πρωθυπουργός λέει πως «εγώ είμαι ο άριστος και όλοι εσείς οι άχρηστοι»;

-Μπορούμε να παρατηρήσουμε κάτι το οποίο συμβαίνει στην Κυβέρνησή της ΝΔ από τότε που ανέλαβε. Έχασε χρόνο στις πυρκαγιές, έχασε χρόνο στις πλημμύρες, ακόμα και στην ακρίβεια έχασε 9 μήνες. Αυτό συμβαίνει επειδή βασίζεται μόνο στην ίδια, έχει πάρει ένα επιτελικό κράτος πάνω της και περιμένει ότι έτσι θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This