Λάρισα: Ο Καλογιάννης μιλούσε για «θωρακισμένη» πόλη, αλλά ο «Daniel» έβγαλε άχρηστα τα αντιπλημμυρικά έργα

Πλημμύρισε μέχρι και το αντλιοστάσιο του Αγίου Θωμά, με συνέπεια να μην μπορούν να απορροφηθούν τα νερά από την ευρύτερη περιοχή

Must Read

Επί εννέα συναπτά έτη ο δήμαρχος της Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης, διαβεβαίωνε ότι «η Λάρισα δεν κινδυνεύει από πλημμύρες», υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα πως «σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες, η Λάρισα θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο θωρακισμένες πόλεις πανελλαδικά. Έχουμε από το 1985 ένα απο τα καλύτερα αποχετευτικά δίκτυα. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς και φροντίζουμε ώστε η ΔΕΥΑΛ να κρατά καθαρούς τους υπονόμους, να δουλεύουν τα αντλιοστάσια».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μάλιστα, ο δήμαρχος τόνιζε πως «δέκα χρόνια πριν συμπληρώθηκε η αντιπλημμυρική προστασία και με τα αντιπλημμυρικά έργα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού και την εκβάνθυνση της εξωτερικής κοίτης που χωρά έξι μέτρα νερό, για να μην κινδυνέψει η πόλη». Φαίνεται, ωστόσο, πως δεν είχε καμία εικόνα της κατάστασης του Πηνειού ποταμού που, πλέον, έχει υπερχειλίσει και πλημμυρίσει τα πάντα, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας, καθώς, όπως είχε επισημάνει, το μεγάλο ποτάμι της Θεσσαλίας «είναι φουσκωμένο, αλλά ακίνδυνο για την πόλη».

Παράλληλα με τα όλα όσα δεν έγιναν, τα ομολογουμένως πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Θεσσαλίας προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και στο Δήμο Λάρισας, εξαιτίας των όσων έγιναν. Συγκεκριμένα, η απόφαση της δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΛ να «σπάσουν» το φράγμα της Γυρτώνης, είχε ως συνέπεια αφενός αυτό να πλημμυρίσει και αφετέρου τα νερά να επιστρέφουν και να ξεπηδούν από τις σχάρες αποχέτευσης, προκαλώντας τεράστια ζημιά στις παραποτάμιες περιοχές του δήμου.

Αξιοσημείωτο είναι δε και το γεγονός ότι πλημμύρισε μέχρι και το αντλιοστάσιο του Αγίου Θωμά, με συνέπεια να μην μπορούν να απορροφηθούν τα νερά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This