ΔΕΘ: Νέες κόντρες άναψε η απόφαση Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μια πρωτοφανή στα χρονικά, αντιδεοντολογική και προσβλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας αντιμετώπιση.»

Must Read

Φαίνεται πως ό,τι δεν κατάφεραν τρίτοι για τη στοιχειώδη ομόνοια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ το πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μεθόδευση του πρωθυπουργού να μεταφέρει την παρουσία του στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο, σε χρόνο που κατά παράδοση ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση και στο τρίτο κατά σειρά κόμμα, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Χωρίς να ρωτήσει κανέναν, και φυσικά σε πλήρη συνεννόηση με τη διοίκηση της έκθεσης, ο Κ. Μητσοτάκης μετέφερε την παρουσία του στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, ώστε να αποφύγει τα σχόλια της αντιπολίτευσης που θα ακολουθούσαν και να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την κατάρρευση του «επιτελικού» κράτους.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά, αντιδεοντολογική και προσβλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας αντιμετώπιση, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια από όλους και, πάνω από όλα, σεβασμός στους κανόνες του πολιτικού διαλόγου. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραστεί στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη, επιτρέποντας και στην αντιπολίτευση να ασκήσει τον θεσμικό της ρόλο και παράλληλα τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς».

Στο ίδιο μήκος, το ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασε τη μεθόδευση και ανακοίνωσε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης θα μιλήσει μεν την προσεχή Παρασκευή στο Βελλίδειο, ωστόσο η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε όσα θα πει ο πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, το κλίμα στη ΔΕΘ είναι βαρύ εξαιτίας των συνεχών αναβολών. Χθες το απόγευμα επισκέφθηκε την έκθεση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μια κουστωδία 50 ατόμων, κάτι που η πόλη απεύχεται να ξαναζήσει στην προσεχή πρωθυπουργική επίσκεψη. Εξάλλου, η διοίκηση αποφάσισε να διαθέσει υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Εβρο το 10% των εσόδων από τα εισιτήρια της 87ης ΔΕΘ, με ελάχιστο ποσό τα 100.000 ευρώ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This