Σιγή ιχθύος στην Βουλή από αρχηγό ΓΕΣ και υφυπουργό Άμυνας για το φιάσκο με τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο

Δεν απάντησαν για την πρωτοφανή εικόνα εγκατάλειψης ακόμη και της άμυνας της χώρας

Must Read

Το αμίλητο νερό ήπιαν τόσο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, όσο και ο αρχηγός ΓΕΣ, Άγγελος Χουδελούδης, στα επάλληλα ερωτήματα στην Βουλή του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, αναφορικά με τα πνιγμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο. Αρχικά τα ελικόπτερα χαρακτηρίστηκαν ανενεργά, μετά μεταφέρθηκαν κατά την εκκένωση του αεροδρομίου και στην συνέχεια, πέταξαν και συμμετείχαν σε διασώσεις πληγέντων στην Θεσσαλία.

Στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έθεσε τον κ. Κεφαλογιάννη αλλά και τον κ. Χουδελούδη προ των ευθυνών τους για την πρωτοφανή εικόνα εγκατάλειψης ακόμη και της άμυνας της χώρας.

Ειδικότερα, φέρεται να τους ρώτησε γιατί φτάσαμε στο σημείο ελικόπτερα τύπου «Χιούι» και «Απάτσι» να πλημμυρίζουν μέσα στην στρατιωτική βάση, όπως επίσης φέρεται να διατύπωσε το ερώτημα πώς γίνεται το ΓΕΣ να διαψεύδει τα δημοσιεύματα και στην συνέχεια να γνωστοποιείται η εκκένωση του αεροδρομίου.

Επ΄ αυτού, ο κ. Σαρακιώτης φέρεται να ζήτησε να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων, ενώ φέρεται να ρώτησε γιατί τα εν λόγω ελικόπτερα δεν χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα προκειμένου να συνδράμουν στην άμεση ανάγκη διάσωσης των κατοίκων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ενώ όλοι στην Επιτροπή ανέμεναν τις απαντήσεις των αρμοδίων, εκείνοι προτίμησαν να σιωπήσουν. Και ο υφυπουργός και ο αρχηγός ΓΕΣ παρίσταναν πως δεν άκουσαν τίποτε για το θέμα που μονοπώλησε την επικαιρότητα το Σαββατοκύριακο, αφιερώνοντας τις τοποθετήσεις τους αποκλειστικά και μόνον στο προς συζήτηση εξοπλιστικό θέμα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This