Τόσα μαζεμένα ψέματα από κυβέρνηση… κάθε 1.000 χρόνια!

Ο Μαρινάκης επιχειρεί να πείσει τους πάντες ότι έχουν ψευδαισθήσεις για το φράγμα, το οποίο, με ντοκουμέντα και ομολογίες, ανοίχτηκε και έπνιξε τόσα χωριά

Must Read

Στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες ο Παύλος Μαρινάκης δεν συμπεριφέρεται ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά σαν πανικόβλητος συνήγορος υπεράσπισης. Δίχως να διαθέτει κανένα στοιχείο στα χέρια του ώστε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για τα φράγματα, σκορπά κατηγορίες κατά των άλλων ότι δήθεν λένε ψέματα.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Επικαλείται οτιδήποτε του κατέβει κάθε φορά, μήπως και καταφέρει να «απαλλάξει» την κυβέρνηση και τον εκλεκτό της, Αγοραστό, για την από κοινού ανικανότητά τους που οδήγησε στο χάος. Διότι ο εισαγγελέας δεν ψάχνει για πολιτικές ευθύνες του αέρα – για ποινικές ψάχνει.

Μέχρι και χθες, που, για τρίτη φορά, επανέλαβε μετά… βεβαιότητας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να σπάσει το φράγμα, ο δικηγόρος στο επάγγελμα Μαρινάκης κάνει μια ατάλαντη, αλλά αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει πως δεν ισχύει αυτό που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια. Η κυβέρνηση, δηλαδή, έχει σπάσει πια το δικό της… φράγμα διαστρέβλωσης της αλήθειας και τώρα λέει προς όλους ότι έχουν… ψευδαισθήσεις.

Τόσα ψέματα κάθε 1.000 χρόνια από κυβέρνηση θα μπορούσε να πει κανείς, κατά το επιστημονικά ψευδές «τέτοια καταστροφή κάθε 1.000 χρόνια», που έχει κάνει… καραμέλα το Μαξίμου, μήπως και αποποιηθεί τις ευθύνες του. Ούτε καν πόσιμο νερό μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες, σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την πλημμύρα.

Η «γραμμή» Μαξίμου, ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να σπάσει φράγμα στην Καρδίτσα, υιοθετείται άκριτα από σχεδόν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης. Ο Κικίλιας επέμεινε και χθες ότι δεν «έφυγε» καμία εντολή για να ανοίξει το φράγμα, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου δήλωνε, σαν να ήξερε τι είχε συμβεί, «δεν έγινε καμία παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή. Προσοχή στα fake news, ιδιαίτερα όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές».

Ομως, τα fake news που αφορούν ανθρώπινες ζωές τα μοιράζει έως τώρα το ίδιο το Μαξίμου, το οποίο δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο ούτε για το φράγμα ούτε για τα λεφτά που δαπάνησε στα χάρτινα, όσο και υπερκοστολογημένα, έργα για τα -υποτίθεται- αντιπλημμυρικά. Τα ίδια τα συντριπτικά γεγονότα και δεδομένα διασύρουν όποια κυβερνητική αξιοπιστία και δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στους πολίτες, αλλά και ερωτήματα για το ποιον ή ποιους τρέχει να προστατεύσει τελικά το Μαξίμου:

  1. Ο Κωνσταντίνος Νούσιος είναι δικηγόρος, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και δεξί χέρι του Αγοραστού, ο οποίος τον έχει συμπεριλάβει κανονικά και στο τωρινό «γαλάζιο» ψηφοδέλτιό του.
  2. Ο Νούσιος, πριν γίνει εισαγγελική παρέμβαση, δήλωνε σε κανάλι ότι «ουδέποτε έδωσα εντολή για να ανοιχτεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη. Εγώ ουδέποτε έδωσα εντολή να σπάσει το ανάχωμα στον Κοσκινά».
  3. Οταν πλέον έγινε η εισαγγελική παρέμβαση, που δίνει το δικαίωμα στη Δικαιοσύνη να ανοίξει τα τηλέφωνα όλων των εμπλεκομένων, το δεξί χέρι του Αγοραστού τα γύρισε, με όποια αξιοπιστία των λεγομένων του να συνθλίβεται. «Είχε φουσκώσει επικίνδυνα ο Καλέντζης και έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον δήμαρχο Παλαμά, κ. Σακελλαρίου, που μου ζήτησε ένα μηχάνημα για να γίνει τομή στο ανάχωμα, γιατί θα πνιγεί ο Κοσκινάς. Του απάντησα πως, αν θεωρεί ότι η λύση αυτή είναι η ενδεδειγμένη, να το κάνει» είπε ο κ. Νούσιος.
  4. Ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου δήλωσε προχθές: «Ο αντιπεριφερειάρχης, για να αποποιηθεί των ευθυνών του, λέει ότι την εντολή την έδωσε ο δήμαρχος. Να δώσω εγώ εντολή να σπάσει το φράγμα; Δηλαδή, εγώ είπα στον χειριστή του μηχανήματος “πήγαινε να το σπάσεις” σε ένα μέρος που δεν έχω αρμοδιότητα;»
  5. Χθες, ο δήμαρχος Παλαμά τα γύρισε κι αυτός. «Εγιναν ατυχείς δηλώσεις, ειδικά από εμένα» είπε, ενώ σημείωσε πως για το σπάσιμο του φράγματος «η παρέμβαση στο φράγμα Καλέντζη δεν δημιούργησε πρόβλημα – έσωσε δύο χωριά, τα οποία πλημμύρισαν μετά από δύο ημέρες. Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση».
  6. Ολα ξεκίνησαν όταν, προ εισαγγελικής παρέμβασης ακόμα, ο ιδιοκτήτης του χωματουργικού μηχανήματος που έσπασε το φράγμα παραδέχθηκε στην τηλεόραση του Alpha ότι ο ίδιος έκανε «παρέμβαση στον ποταμό Καλέντζη ύστερα από εντολή της Περιφέρειας, λίγο έξω από τον Παλαμά: “Μου δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μού δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας επιτάσσει για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα ακριβώς από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Εγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…”»
  7. Υπάρχουν πολλές επώνυμες καταγγελίες κατοίκων Παλαμά από την πρώτη μέρα ότι η περιοχή τους πλημμύρισε επειδή η Περιφέρεια έδωσε εντολή να ανοίξει το φράγμα.
  8. Η «δημοκρατία» έκανε αυτοψία και παρουσίασε χθες φωτογραφίες που αποδεικνύουν -και οπτικά πια- την παρέμβαση που έγινε στο… πόδι με την κοπή του ποταμού.

Τι ακριβώς αμφισβητεί απ’ όλα αυτά ο νεόκοπος και αδοκίμαστος πολιτικός Μαρινάκης; Εχει στα χέρια του κανένα στοιχείο που να καταρρίπτει όσα έχουν βγει ως τώρα στο φως; Ας το παρουσιάσει, με φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Ο Μαρινάκης του κομματικού σωλήνα δεν διαθέτει το ειδικό πολιτικό βάρος και τις γνώσεις επί των θεμάτων για να κουνάει το δάχτυλο σε οποιονδήποτε. Και επειδή δεν έχει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, το μόνο που κάνει είναι να διασπείρει ψεύδη με επικοινωνιακή μικροπολιτική του 1950.

Βιογραφικό

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Θράκης και από το 2010 εργάστηκε ως δικηγόρος. Ως φοιτητής εντάχθηκε στη ΔΑΠ και το 2019 έγινε πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2022. Από το 2021 ήταν γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου διορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This