Αφηρωισμένος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Προσλήψεις, ΕΝΦΙΑ και… drones – Οι φόροι-μέτρα για φυσικές καταστροφές και η ατομική ευθύνη

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από την Θεσσαλονίκη

Must Read

Στην ομιλία του στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε στην ανακοίνωση καίριων παρεμβάσεων που αφορούν στην οικονομία και όχι μόνον.

Συγκεκριμένα, μίλησε για έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές, προσλήψεις πυροσβεστών και δασικών και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με drones. Αυτά ήταν ορισμένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης ΔΕΘ. Έδωσε, μάλιστα, έμφαση τόσο σε μέτρα πρόληψης όσο και στα βοηθήματα προς τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές.

Μια από τις σημαντικές παρεμβάσεις, όπως τόνισε, είναι ότι διπλασιάζεται από το 2024 το Αποθεματικό για Φυσικές Καταστροφές από τα 300 στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, τα 9 μέτρα που προβλέπονται για τις φυσικές καταστροφές είναι τα εξής:

– Συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπό τα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, με σκοπό τον κεντρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων. Ταυτόχρονα, θα γίνουν εισηγήσεις για μόνιμες λύσεις στην άρδευση.

Υποχρεωτική η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές. Προχωρά και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

  • Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές, στο πλαίσιο συστήματος κινήτρων και αντικινήτρων που θα ενθαρρύνουν την ασφάλιση.

– Διπλασιάζεται από το 2024 το Αποθεματικό για Φυσικές Καταστροφές από τα 300 στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόσθετο ποσό θα προέλθει από αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής από 1 έως 6 ευρώ, ιδίως σε πολυτελή ξενοδοχεία.

– Πρόσληψη πυροσβεστών και δασικών.

– Ταχεία εκτέλεση του προγράμματος «Αιγίς» και πιο συστηματική συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα ενεργοποιούνται προληπτικά.

– Προμήθειες σε drones εντοπισμού της φωτιάς, με αισθητήρες θερμότητας και με κάμερες στα σημεία κινδύνου.

– Στην Θεσσαλία, άρχισαν την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές από την κρατική αρωγή.

– Ψηφίστηκε στην Βουλή η διάταξη για την ανασυγκρότηση των βαρέων υποδομών στις μεταφορές.

Δείτε εδώ τι συνέβη στο περιθώριο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This