Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου 

Δεν μπορούν να πάρουν μέρος στη σημερινή διαδικασία νέα μέλη

Must Read

Αναμέτρηση για γερά νεύρα αναμένεται να είναι η σημερινή στο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Στέφανος Κασσελάκης ή Έφη Αχτσιόγλου; Αυτό είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο του 44,91% (66.156 ψήφοι) που πήρε ο Κασσελάκης στον πρώτο γύρο.

Οι κάλπες για την εκλογή του επόμενου αρχηγού της παράταξης άνοιξαν στις 08:00 και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00. 

Οι ψηφοφόροι μπορούν να προσέλθουν στα 538 εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί σε όλη τη χώρα, ωστόσο δεν μπορούν να πάρουν μέρος στη σημερινή διαδικασία νέα μέλη. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου αλλά και όσοι ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καταχωρημένοι στο μητρώο μελών.

Στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε το 44,91% (66.156 ψήφοι), έναντι 36,18% (53.292 ψήφοι) που έλαβε η κ. Αχτσιόγλου. Τρίτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι) βγήκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που τάσσεται υπέρ της Αχτσιόγλου, ενώ ο Νίκος Παππάς απέσπασε το 8,68% (12.787 ψήφοι) και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κασσελάκη. Ο Στέφανος Τζουμάκας που απέσπασε το 1,3% (1.917 ψήφοι) στον πρώτο γύρο είχε ταχθεί ήδη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.


«Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους. Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές. Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούμε»
, ήταν το τελευταίο μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου πριν από τη σημερινή αναμέτρηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στο πώς ξεκίνησαν όλα…

«Πώς ξεκίνησαν όλα… Η πρόταση του Αλέξη για το Επικρατείας. Οι περιοδείες στο πλευρό του. Οι πρώτες χειραψίες, οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Ύστερα σάς είπα: «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου». Κοιταχτήκαμε. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Φτιάξαμε την πλατφόρμα μας. Με θέσεις που δε λένε δυνατά πολλοί. Τις πήρατε στα χέρια σας, τις συμπληρώνετε, τις βελτιώνετε. Από εκεί και πέρα με πήρε η δίνη του κόσμου. Οι επισκέψεις στον τόπο που πονά. Στις στάχτες και στις πλημμύρες. Οι επιθέσεις από το Σύστημα. Αλλά και το όραμα. Η ελπίδα. Το Ελληνικό Όνειρο για όλους – όχι για λίγους.

Σήμερα δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ – ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί.

Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δε θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν. Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!», ανέφερε στην τελευταία του δήλωση λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μετά από μία εβδομάδα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψηφίων δεν έχουμε παρά να αναμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε ποια θα είναι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνικό πρωτόγνωρης νοσηρότητας και παρακμής!

Οι υποστηρικτές Κασσελάκη στις αυριανές εκλογές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This