ΣΥΡΙΖΑ: Σκηνικό πρωτόγνωρης νοσηρότητας και παρακμής!

Οι δύο «μονομάχοι» συνέχισαν τις εχθροπραξίες, με αφορμή αυτή τη φορά την εθνικώς απαράδεκτη δήλωση Κασσελάκη για την Κύπρο

Must Read

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή της νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργιώδες παρασκήνιο, που κάνει τα μετριοπαθή στελέχη να τινάζουν απαξιωτικά το πέτο και να μιλάνε για καταστάσεις πρωτόγνωρης νοσηρότητας και παρακμής.

Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Στελέχη κάθε βεληνεκούς, ακόμα και κάποιοι με διακριτή ιστορία στην ανανεωτική Αριστερά, νυν βουλευτές, αποτυχημένοι βουλευτές, άνθρωποι που θέλουν να γίνουν βουλευτές, κομματικοί παράγοντες που έβγαζαν επαγγελματικό μεροκάματο στην Κουμουνδούρου κι ένας στρατός θλιβερών κομματικών μανδαρίνων συνωστίζονται στις εξώπορτες των γραφείων του Στέφανου Κασσελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου για μια θέση στον κομματικό ήλιο την επόμενη μέρα.

Στις τάξεις όλων αυτών των ανθρώπων, την ώρα που η πόλωση μεταξύ των δύο υποψηφίων οι οποίοι αντήλλασσαν δημόσια πολεμικά ανακοινωθέντα ανέβαζε στα ύψη τον υδράργυρο, ξεχείλιζε η προθυμία να ενταχθούν και να δηλώσουν την πίστη τους σε κάποιον από τους δύο μονομάχους και να υπογράψουν κείμενα υποστήριξης ή να φωτογραφηθούν πλάι «στη μελλοντική ελπίδα» για την επιστροφή στην εξουσία, δίνοντας στην αυριανή εκλογική αναμέτρηση χαρακτηριστικά αρένας.

Ηταν τόσο απωθητικό το θέαμα που προκάλεσαν, ώστε, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο Αλέξης Τσίπρας εξέτασε κάποια στιγμή χθες το ενδεχόμενο με δημόσια δήλωση να παρέμβει, προκειμένου να μπει τέλος σε τούτο το ανοίκειο και αποκαρδιωτικό για κόμμα της Αριστεράς θέαμα.

Αντ’ αυτού, όπως σημείωσαν πολλοί, εκδηλώθηκε νέα, η τρίτη κατά σειρά, παρέμβαση του αρθρογράφου της «Αυγής» Θανάση Καρτερού, που θεωρείται από τους ελάχιστους και προνομιακούς συνομιλητές του Αλ. Τσίπρα. Στο επικριτικό σχόλιό του αναφέρει χαρακτηριστικά, σαν ένα μήνυμα από το μέλλον: «Δεν είναι δικαίωμα κανενός να βρίζει και να συκοφαντεί ακόμα και τον χειρότερο πολιτικό αντίπαλο. Αλλά και δικαίωμα των πολλών είναι να κρατούν αναμμένο το καντηλάκι της λογικής. Γιατί θέλει ακόμα πολύ φως να ξημερώσει. Και κανένα φως, δυστυχώς, δεν πρόκειται να προκύψει από το διαδικτυακό ξεκατίνιασμα…»

Αφοσιωμένοι στη μοναχική τους πορεία, που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους πολίτες, οι δύο «μονομάχοι» συνέχισαν χθες τις εχθροπραξίες, με αφορμή αυτή τη φορά την εθνικώς απαράδεκτη δήλωση Κασσελάκη από το Αιγάλεω για την Κύπρο. Η προφανής αδυναμία του να προσδιορίσει το νομικό καθεστώς του κατεχόμενου τμήματος, που αποδόθηκε από τον ίδιο στην αβέβαιη χρήση της ελληνικής γλώσσας κι από τους συνεργάτες του σε ένα απλό γλωσσικό ολίσθημα (σαρδάμ), προσέφερε την ευκαιρία στην Ε. Αχτσιόγλου να το αξιοποιήσει λέγοντας: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση. Hταν ένα σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και το έκανε». Κατά την ίδια, «δείχνει ότι υπάρχει μια κάποια έλλειψη κρίσιμη», αν και αρχικώς καταλόγισε «άγνοια».

Με μια συναισθηματικού/πατριωτικού περιεχομένου «απολογία» ο Σ. Κασσελάκης δήλωσε «Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα. Βεβαίως, είναι ψευδοκράτος. Η πατριωτική sύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση, η E. Αχτσιόγλου σημείωσε αρνητικά για τον αντίπαλό της: «Την Κυριακή εκλέγουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτής της θέσης. Θα πρέπει να έχει πολιτικό σχέδιο και γνώση και κοινοβουλευτική εμπειρία». Σχολίασε δε ότι πίσω από το σύνθημα «θα τα αλλάξουμε όλα» κρύβεται η ένδεια θέσεων και υπογράμμισε, στοχεύοντας στην πλευρά Πολάκη, με την οποία επί της ουσίας διεξάγεται η μάχη του στρατοπέδου της, ότι κριτήριο ενότητας συνιστούν «το πολιτικό πλαίσιο και ότι θα σταματήσουν ανθρωποφαγικές επιθέσεις που δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές».

Ανταπάντηση

Σηκώνοντας το γάντι ο Σ. Κασσελάκης ανταπάντησε στην κατηγορία ότι την αποκαλεί σεξιστικά μόνο με το μικρό της όνομα: «Την αποκαλώ Εφη όπως τον Αλέξη τον αποκαλώ πάντα Αλέξη και, αντί για χέρι φιλίας, το θεωρεί υποτίμηση. Βλέπω σε κάθε βίντεό της να στρέφει τα βέλη της σ’ εμένα, λες και εγώ είμαι ο Μητσοτάκης. Βλέπω ότι διακινεί σενάρια ότι είμαι συνεργάτης του Μητσοτάκη – και ποιος τη διαψεύδει; Ο Γιάννης Πρετεντέρης». Οι δικοί του, μάλιστα, σημείωναν ότι πρόσφατα στο συνέδριο εκδήλωσε τον θαυμασμό του για εκείνη.

Τον επίλογο -προσώρας…- έβαλε ο Νίκος Μπίστης, που έχει ταχθεί στο πλευρό της Ε. Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας: «Την Κυριακή πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε τη σοβαρότητα του κόμματος. Η πολιτική υπόσταση δεν διδάσκεται ταχύρρυθμα εντός διμήνου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This