Προεδρικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ήδη ψήφισαν περισσότερα από 110.000 μέλη – Τι δήλωσαν Αχτσιόγλου, Κασσελάκης και Τσίπρας

Σχεδόν σίγουρη και σήμερα η ωραία παράταση στο κλείσιμο της κάλπης

Must Read

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα μέσω της αθρόας συμμετοχής τους στις κάλπες για δεύτερη σερί Κυριακή στέλνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιστοποιώντας, αν μη τι άλλο, πως σήμερα δεν προσέρχονται για να ψηφήσουν «μόνο» τον επόμενο πρόεδρο της παράταξης, αλλά και τον επόμενο… πρωθυπουργό της χώρας!

Ειδικότερα, περίπου μέχρι τις 5 το απόγευμα, περισσότερα από 113.000 μέλη είχαν αποθέσει την ψήφο τους σε έναν εκ των Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, αριθμός σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με όσους είχαν προσέλθει στις κάλπες μέχρι την ίδια ώρα την προηγούμενη Κυριακή, στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, η τελική συμμετοχή στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών θα κυμανθεί από 140.000 έως 160.000 ψήφους, την ώρα που στον α’ γύρο είχαν ψηφίσει συνολικά 148.821 άτομα, παλιοί και νέοι ψηφοφόροι. Υπολογίζεται, εξάλλου, πως ψηφίζουν περίπου 150 με 170 ψηφοφόροι το λεπτό, ενώ κάποια στιγμή έφτασαν να ψηφίζουν περίπου 300 το λεπτό!

Έφη Αχτσιόγλου: «Επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, προσερχόμενη στην κάλπη στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, έκανε λόγο για «επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά».

Ειδικότερα, κατά τις δηλώσεις της μετά την ψηφοφορία της, η κα Αχτσιόγλου επεσήμανε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι κυβερνά με λευκή επιταγή».

«Νομίζω ότι η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση, για μένα σίγουρα είναι, ότι θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που εκφράζουν μια διαφορετική πολιτική στον τόπο. Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ θα είμαστε όλοι χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά».

Στέφανος Κασσελάκης: «Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας»

Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,  μετά την κατάθεση της ψήφου του στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γαλαξίας στη Νέα Σμύρνη, έκανε λόγο για «ενότητα» στην παράταξη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε τα εξής: «Όλοι γνωρίζετε τι ψήφισα. […] Καταρχάς, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η ΕλλάδαΚαταρχάς, ευχαριστώ τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όλοι μας εμείς, στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί και τώρα επιτρέψτε μου να πάω στο αεροδρόμιο να παραλάβω τη μητέρα μου που έρχεται από την Αμερική», πρόσθεσε.

Αλέξης Τσίπρας: «Αισθάνομαι περήφανος για τη βαριά παρακαταθήκη που θα παραλάβει η νέα ηγεσία»

Τον διάδοχό του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρώην ηγέτη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στο δημαρχείο της Καισαριανής στον 2ο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη. Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας, για την επόμενη μέρα γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

Ποιοι ψηφίζουν και πώς

Στα 538 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα κλήθηκαν να ψηφίσουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023, αλλά και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είναι καταχωρισμένοι στο μητρώο μελών. Σήμερα δεν έχουν δικαίωμα (εγγραφής και) ψήφου όσοι δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Όσον αφορά δε στους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία διεξάγεται ηλεκτρονικά από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και τις 8 σήμερα το απόγευμα.

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας δύο ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών, καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This