Κάθετα διχασμένο το κόμμα, παραμένει ζητούμενο η συμβίωση την επόμενη μέρα

Ορόσημο για τις ικανότητες του Στέφανου Κασσελάκη θα είναι οι ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει αν μπορεί να ανακάμψει

Must Read

Η εντυπωσιακή εκλογή Κασσελάκη ολοκληρώθηκε σε ατμόσφαιρα εχθροπάθειας και ανταλλαγής προσβλητικών υπαινιγμών και ρεβανσιστικού χαρακτήρα δηλώσεων που δεν αρμόζουν στο ηθικό ύψος της Αριστεράς, όπως επισήμαναν πολλές πλευρές, και ναρκοθετούν τους όρους συμβίωσης την επόμενη μέρα.

 

 

Η διατήρηση της ενότητας παραμένει ζητούμενο, εφόσον αρκετοί στο κόμμα προβλέπουν ότι το χθεσινό αποτέλεσμα δεν εγγυάται την ομαλή μετάβαση χωρίς κλυδωνισμούς στη νέα εποχή. Ο εκλογικός συσχετισμός αποκαλύπτει ένα κάθετα διχασμένο κόμμα, το οποίο είναι μοιρασμένο σε αντίπαλα στρατόπεδα. Είναι πιθανό, υποστήριζαν χθες αρκετοί, ότι το ηγετικό πρόβλημα δεν θα λυθεί, διότι αυτήν την ώρα διαπιστώνεται εμφανής απροθυμία στελεχών της πλευράς των ηττημένων να αποδεχθούν ότι «έχασαν το κόμμα από τα χέρια τους» και στο εξής θα κινούνται στη «γραμμή Πολάκη». Διαδικαστικά, κάτι που έχει όμως τη σημασία του, ακολουθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία θα αποφασιστεί ο οδικός χάρτης μέχρι το επόμενο Συνέδριο. Εκεί, όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί η κρίσιμη μάχη γι’ αυτό που πολλοί αποκαλούν πρόβλημα ταυτότητας, πολιτικής και οργανωτικής φυσιογνωμίας του κόμματος. Μπροστά του ο νέος αρχηγός έχει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις οποίες έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν φημιζόταν για τις επιδόσεις του. Ορόσημο για τις ικανότητές του θα είναι ασφαλώς οι ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει αν μπορεί να ανακάμψει και να ξαναμπεί σε τροχιά εξουσίας, όπως υπόσχεται ο Στ. Κασσελάκης.

 

 

Ο νέος αρχηγός θα είναι εκτός Βουλής, κάτι που αντικειμενικά προσθέτει έναν βαθμό δυσκολίας σε μια εποχή κρίσιμη, καθώς υπάρχουν ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα, η κατάρρευση του κράτους, η παραχώρηση του δημόσιου πλούτου και πιθανές εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, που ενδέχεται, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη, να προκαλέσουν επίσπευση εκλογών. Πώς θα συμβιώσουν με τη νέα ηγεσία τα στελέχη της «Ομπρέλας», τα οποία θεωρούν βασικό αίτιο της ήττας «τις ψευτομαγκιές του Πολάκη»; Στελέχη με ιστορικό βάρος, όπως οι Φίλης, Βούτσης κι από κοντά οι Τσακαλώτος, Σκουρλέτης ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εξαρχής πρόβλημα. Η διάσπαση είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο. Το αναχαιτίζει, όπως επισημαίνουν οι γνωρίζοντες, η οικτρή πορεία που ακολούθησε η ΛΑ.Ε. υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μείνει τελικά εκτός Βουλής. Πιθανή απόσχιση, εξάλλου, θα οδηγούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του τέταρτου κόμματος, ενώ σοβαρός και υπολογίσιμος παράγοντας είναι η διανομή του κρατικού χρήματος. 

 

Η πλευρά του νέου αρχηγού διαπιστώνει ότι δεν δικαιούνται να μιλούν για την υπεράσπιση της αριστερής ταυτότητας του κόμματος όσοι έβαλαν την υπογραφή τους στα Μνημόνια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υποθήκευση για 9 δεκαετίες του δημόσιου πλούτου, στην υποταγή στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ και στην αποδοχή της λιτότητας και των άγριων περικοπών της τρόικας που σκόρπισαν φτώχεια και απογοήτευση στον κόσμο ότι όλοι είναι το ίδιο. Ο Κασσελάκης, όπως υπογραμμίζουν, είναι σάρκα από τη σάρκα αυτού του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα πρέπει να απορούν για το γεγονός ότι θυμωμένος ο κόσμος εμπιστεύτηκε αυτόν που μπορεί να τον ξαναφέρει στην εξουσία.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία στο άγνωστο με έναν μαθητευόμενο μάγο!

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης! Συνάντηση με τον Τσίπρα 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This