Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης! Συνάντηση με τον Τσίπρα

Αναδείχτηκε διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό κοντά στο 57%

Must Read

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, στο 75% των καταμετρημένων ψήφων συγκέντρωσε 56.461, δηλαδή ποσοστό 56,69%, έναντι 43.139 ψήφων που συγκέντρωσε η Έφη Αχτσιόγλου, δηλαδή ποσοστό 43,31%.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πριν από λίγη ώρα η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη για να τον συγχαρεί για την -ιστορική από πολλές απόψεις- νίκη του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί αύριο στο γραφείο του στη Βουλή τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δρόσο, στα 538 εκλογικά κέντρα σήμερα ψήφισαν περίπου 135.000 ψηφοφόροι. Το αποτέλεσμα που ανακοίνωσε, όπως είπε, αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19%, εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.

Ο κ. Δρόσος συνεχάρη τα περίπου 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ, που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας, καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας». Επισήμανε δε ότι ήταν μία απαιτητική διαδικασία και θύμισε ότι στο παρελθόν ένα άλλο κόμμα «τα μούσκεψε» στις δικές του εκλογές, εννοώντας -φυσικά- εκείνες για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ.

  • Δείτε τις επίσημες ανακοινώσεις του:

 

Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγινε δεκτή με επευφημίες καταφτάνοντας με σφιγμένο χαμόγελο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, ύψωσε την… αριστερή γροθιά της στον αέρα ως απάντηση στα υποστηρικτικά συνθήματα που άκουγε, ενώ, κατόπιν, προέβη σε δηλώσεις. «Ολοκληρώθηκε μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για να δώσει τις μεγάλες μάχες που έρχονται. Τηλεφώνησα στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσα συγχαρητήρια. Να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Αυτός ο νέος αγώνας απαιτεί να ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων.

Έφη Αχτσιόγλου

Σημειώνεται πως ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά από τα γραφεία του κόμματος, κατά την άφιξη της Έφης Αχτσιόγλου φώναζε ποικίλα συνθήματα, με πλέον χαρακτηριστικό το «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This