Παράταση μέχρι τις 21:00 στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Κατά τις 23:00 αναμένεται να ανακοινωθεί ο νικητής

Από τα γραφεία τους θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών Αχτσιόγλου και Κασσελάκης

Must Read

Όπως την περασμένη Κυριακή, έτσι και σήμερα, ελήφθη η απόφαση να παραταθεί κατά μία ώρα η προσέλευση στην κάλπες για εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται κατά χιλιάδες για να αναδείξουν νικητή έναν εκ των Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Κατόπιν ωραίας παράτασης, οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 21:00, με ασφαλές αποτέλεσμα να αναμένεται περίπου δύο ώρες αφότου αυτές κλείσουν, δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 23:00. Η παράταση δικαιολογήθηκε από το γεγονός πως παρατηρούνται κάποιες καθυστερήσεις στη διαδικασία ταυτοποίησης των παλαιών μελών του κόμματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα κανάλια, μέχρι τις 20:00 είχαν ψηφίσει περισσότερα από 132.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ψηφοφόροι του εξακολουθούν να προσέρχονται στις κάλπες, προκειμένου να αναδείξουν ποιος από τους δύο υποψηφίους θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος, τόνισε πως «η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό. Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε!».

 

Οι κάλπες στα 538 τμήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί, με τη διαδικασία να διαφοροποιείται από εκείνη που ακολουθήθηκε στον α’ γύρο, καθώς αυτή τη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα παλαιά και εκείνα που εγγράφηκαν την προηγούμενη Κυριακή, προκειμένου να ψηφίσουν έναν εκ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη, τα  106.000 ήταν παλαιά και τα 43.000 νέα. Περίπου 33.000, εξάλλου, υπολογίζονται όσοι δεν είχαν προσέλθει στις πρώτες κάλπες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This