Ποινική δίωξη για κλοπή σε εκλεκτό του Μητσοτάκη

Must Read

Άλλο ένα «μπουμπούκι» φρόντισε να «προωθήσει» σε νευραλγική θέση η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο λόγος για τον Ανδρέα Τσώκο, τον οποίο τοποθέτησε η κυβέρνηση στο τιμόνι του Ελληνικού Κτηματολογίου, με τον ίδιο να παραιτείται μετά από 3 ημέρες και όπως αποκαλύπτει το Documento, κατηγορείται για κλοπή!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), υπάρχει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κλοπή κατά νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ)., τον Δεκέμβριο του 2021, με «λεία» πάνω από 120.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί μαζί του προεκλογικά και παρά το ότι σε βάρος του υπήρχε εισαγγελική έρευνα, ο πρωθυπουργός τον ήθελε υποψήφιο βουλευτή στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με μάρτυρα εργαζόμενο της ΕΑΓΜΕ, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, διαπιστώθηκε ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2021, εργάτες από εξωτερικό συνεργείο φόρτωσαν με γερανό υλικά μεγάλης αξίας σε φορτηγά, από τα υπόγεια της ΕΑΓΜΕ, η οποία παρέμενε κλειστή εξαιτίας φωτιάς που είχε ξεσπάσει πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, οι άγνωστοι φόρτωσαν υλικά τα οποία ανήκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τα οποία διαχειριζόταν η ΕΑΓΜΕ. Σύμφωνα με την καταγγελία, παρών στη μεταφορά των υλικών και των εργαλείων βρισκόταν ο τότε γενικός διευθυντής Α. Τσώκος.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο Τσώκος κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος, τον Μάρτιο του 2023, δηλαδή, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ενώ είχε την στήριξη Μητσοτάκη να «κατέβει».

Τι θα κάνει ο Σκυλακάκης;

Μετά από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε τελικά στον «άριστο» του πρωθυπουργού, αποτελεί απορίας άξιο αν ο τότε αρμόδιος υπ. Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του δημοσίου, αφού τα τα υλικά που φέρεται να έκαναν φτερά, ανήκαν στο υπουργείο!

Τι απαντάει ο Τσώκος

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχε και δεύτερη καταγγελία για κλοπή μηχανολογικού εξοπλισμού από την ΕΑΓΜΕ τον Δεκέμβριο του 2022, αξίας πάνω από 250.000 ευρώ. Για την δεύτερη καταγγελία, δεν έχει γίνει κάποια νομική ενέργεια, ενώ σε απάντησή του στο Documento, ο Α. Τσώκος απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία κλοπή, όλα είναι στον αέρα, ουδέποτε έγινε απογραφή στην ΕΑΓΜΕ, άρα εγώ δεν παρέλαβα ποτέ αυτά τα υλικά, κάτι που θα αποδειχθεί».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This