Τρίτη 22/6/2021

Πιστός στις ιδεολογικές αγκυλώσεις του ο Βούτσης τα βάλε πάλι με την εκκλησία

Παραμένει εγκλωβισμένος στις κομματικές ιδεοληψίες του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον τέως πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση -σε μια τοποθέτηση που έβριθε από επικλήσεις δήθεν προοδευτισμού– να τα βάζει ακόμη μια φορά με την Εκκλησία.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια, αφού επέμεινε στο υποτιθέμενα μεταρρυθμιστικό πρόταγμα του διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας, υπεραμύνθηκε της γνωστής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για το «ουδετερόθρησκο» κράτος. «Βρισκόμαστε μπροστά στη συνταγματοποίηση του νεοσυντηρητισμού, πέρα από τις μεταμνημονιακές ανάγκες χώρας», τόνισε ο -πιστός στις ιδεολογικές αγκυλώσεις του κόμματός του- Νίκος Βούτσης καταγγέλλοντας την «αμετακίνητη επιμονή» της Ν.Δ. για τη μη αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος, την οποία και χαρακτήρισε «μνημείο συντήρησης» μακριά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκαθαρίσει πλειστάκις ότι δεν κρίνεται αναγκαία η αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου, υπογραμμίζοντας ότι η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν ήδη την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση.

Εν τω μεταξύ ο κ. Βούτσης εξαπέλυσε πύρινα βέλη στην κυβέρνηση και αναφορικά με την εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας, διερωτώμενος «πώς είναι δυνατό με 151 ή και με λιγότερες ψήφους να επιλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» αλλά και «πώς φτάσαμε να θεωρείται αυτονόητο, δημοκρατικό, η επιλογή του Προέδρου να γίνεται μέσα από μια στενή κομματική επιλογή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ