Η ακρίβεια τσακίζει και ο Σκρέκας… προειδοποιεί

Οι «εξαγγελίες» και οι «απειλές»

Must Read

«Όποιος παρανομεί σε θέματα αισχροκέρδειας, θα το πληρώσει ακριβά». Αυτή ήταν η φράση που ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ξεχνώντας προφανώς πριν από όλα αυτά να μας διαφωτίσει ως πού θα φτάσει η ακρίβεια που έχει τσακίσει, έχει γονατίσει τον Έλληνα και τα νοικοκυριά. Ο Υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση (περί αισχροκέρδειας) του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη και αναφορικά με την «πλημμύρα ανατιμήσεων που οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες νοικοκυριά», τόνισε μάλλον άστοχα πως «εμείς αντιμετωπίζουμε την ακρίβεια με αύξηση των εισοδημάτων, με ελέγχους για την αισχροκέρδεια και με μέτρα τόνωσης του ανταγωνισμού». Και… προειδοποίησε ότι «όποιος διαπιστώνεται να παρανομεί στους ελέγχους για την αισχροκέρδεια, θα το πληρώσει ακριβά».

Για τα μέτρα τόνωσης του ανταγωνισμού είπε ότι πέραν των καλαθιών του νοικοκυριού είπε: «Όποιοι προμηθευτές μειώσουν τα προϊόντα τους τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον έξι μήνες, θα σηματοδοτηθούν με ένα ειδικό ταμπελάκι, το οποίο θα τοποθετηθεί κάθετο στα ράφια των σούπερ μάρκετ και έτσι όταν ο πολίτης εισέρχεται στον διάδρομο του σουπερμάρκετ θα μπορεί με μια ματιά να βλέπει ποιοι είναι οι κύριοι προμηθευτές που σέβονται τα νοικοκυριά και που προχωρούν όχι σε σταθεροποίηση, αλλά σε μείωση των τιμών των προϊόντων τους. Εμείς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και νομίζω ότι τα μέτρα μας τελικά θα αποδώσουν πολύ περισσότερο, όπως και αποδίδουν και από τα μέτρα που έχει λάβει η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και ένα σωρό άλλες χώρες που εσείς έχετε σαν φωτεινό παράδειγμα» είπε απευθυνόμενος στον κ. Κατρίνη. Που με την σειρά του καταλόγισε στην κυβέρνηση απουσία βούλησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας στα τρόφιμα, των υψηλών τιμών στα καύσιμα, τα ενοίκια και τις τηλεπικοινωνίες, των αυξήσεων στα επιτόκια και των καταχρηστικών χρεώσεων των τραπεζών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This