Με 29 υπέρ και 15 λευκά εγκρίθηκαν οι προτάσεις Κασσελάκη για την ΚΟ – Αντιπολίτευση το 1/3 των βουλευτών

Tρεις βουλευτές απουσίαζαν

Must Read

Στην ψηφοφορία για το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εγκρίθηκε η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη με 29 υπέρ και 15 λευκά, ενώ τρεις βουλευτές απουσίαζαν Όπως καταδεικνύεται, το 1/3 περίπου των βουλευτών (48) συνιστούν εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα τούς αφήσω σε χλωρό κλαρί – Είμαστε η τελευταία ελπίδα»

Νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός.

Την θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ συντονιστής ΕΠΕΚΕ αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης.

Επικεφαλής της ΚΟ παραμένει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στέφανος Κασσελάκης: «Δεν θα τούς αφήσω σε χλωρό κλαρί – Είμαστε η τελευταία ελπίδα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του  ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Αίθουσας της Γερουσίας στη Βουλή, για πρώτη φορά από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Και, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε πως η παράταξή τους θα γίνει κυβέρνηση, τονίζοντας πως «για πολύ κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί την τελευταία ελπίδα» της χώρας.

  • Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή:

«Αγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπροστά στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Τιμή και ευθύνη, αλλά συγχρόνως και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά και απέναντι στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσω μαζί με εσάς τις ιδέες και τις αξίες του αριστερού, του προοδευτικού και του δημοκρατικού κόσμου. Να δεσμευτούμε μαζί ότι αγώνας μας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη και δημοκρατικό ήθος», ήταν οι πρώτες του λέξεις του Στέφανου Κασσελάκη, με το που ανέβηκε στο βήμα.

«Για μένα η διαδρομή του καθενός και της καθεμία από εσάς αποτελεί ένα ξεχωριστό οδικό χάρτη για να οικοδομήσουμε το πιο ισχυρό και συμπαγές αντιπολιτευτικό μέτωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε επίσης, ενώ, αναφερόμενος στο ειρωνικό «Φαμελλάκης» που ακούστηκε για τον ίδιο από τον Μάκη Βορίδη, τόνισε πως πρόκειται για λογοπαίγνιο παιδιών δημοτικού σχολείου. «Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν για την επίσκεψή τού σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα, είπε τα εξής: «Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους δασκάλους και τους γονείς και πάνω απ’ όλα από τα ίδια τα παιδιά ειρωνεύονται. Ε ναι λοιπόν. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή από ανθρωπιά και αλληλεγγύη την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Για οκτώ air condition για να μην κρυώνουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι το χειμώνα. Και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά για ένα διάδρομο και ένα ποδήλατο για να αθλούνται. Την έκανα τη δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Καραμανλής. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά ή οποιαδήποτε πράξη αλληλεγγύης».

«Εγώ αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη, και γι’ αυτό θα κριθώ, να χτίσουμε μαζί μία νέα κινηματική δυναμική που δεν θα αφαιρεί αλλά θα προσθέτει στο κέρδος που θα φέρετε για την κοινωνία με το έργο σας εδώ. Εκλέχθηκα με τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πάντων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ήρθα να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι ο ρόλος που επιφυλάσσω για τον εαυτό μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ενώνοντας τις ψυχές μας και τις διαδρομές μας ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Το πιστεύουμε αυτό; Ας το κάνουμε! Το αξίζουμε».

«Στερεότυπα τέλος. Όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας “τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα”. Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τα πάντα. Η κοινωνική, εργασιακή και παραγωγική θεσμοί αναθεωρούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως το μεγαλύτερο αριστερό δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης πρέπει να γίνει πρότυπο γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας των δεδομένων του νέου κόσμου. Άρα πρέπει να γίνει και πρότυπο παραγωγής πολιτικής», σημείωσε επίσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούει όλους και όλες. Και θα αναρωτηθούν κάποιοι. Τα ίδια λέγατε και στις εκλογές και κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης με 20% διαφορά. Εγώ σας απαντάω ξεκάθαρα και ειλικρινά. Δεν κέρδισε. Εμείς χάσαμε», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ πρόσθεσε πως «ερχόμαστε από μακριά. Φτάσαμε πολύ μακριά. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Για να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά πρέπει να αλλάξουμε και οι ίδιοι. Ας είμαστε ειλικρινείς. Και πρέπει να υπηρετήσουμε με αφοσίωση το νικηφόρο αφήγημα που θα περιγράψω μέσα από τις ενωτικές, συλλογικές διαδικασίες του κόμματός μας . Γρήγορα και εύστοχα».

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This