Ηχηρό αντάρτικο από 16(!) στον Κασσελάκη

Η εικόνα που εξέπεμψε η παρθενική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή είναι εκείνη ενός διχασμένου κόμματος

Must Read

Με το… καλημέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ηχηρό αντάρτικο από 16(!) βουλευτές, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τη σύνθεση του νέου προεδρείου.

Ο νέος πρόεδρος έδωσε τα «κλειδιά» σε πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης, τον οποίο έχρισε συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου, προκαλώντας την αντίδραση του αριστερού μπλοκ, το οποίο έδειξε εξαρχής τα… δόντια του μέσω αυτής της συντεταγμένης διαφωνίας. Η εικόνα που εξέπεμψε η παρθενική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή είναι εκείνη ενός διχασμένου κόμματος. Οσο για τον πρώην πρωθυπουργό, έστειλε και εκείνος το δικό του μήνυμα, επιλέγοντας να μη λάβει μέρος στην ψηφοφορία…

Συγκεκριμένα, η πρόταση για το νέο προεδρείο ανέφερε πως ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει επικεφαλής της Κ.Ο., πως η Θεοδώρα Τζάκρη ορίζεται νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διευθυντής ο Γιώργος Τσίπρας, ο Παύλος Πολάκης συντονιστής Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου, ενώ ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι προτάθηκαν οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Εφης Αχτσιόγλου, απομακρύνθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στην ψηφοφορία για την έγκριση της πρότασης αυτής 28 βουλευτές είπαν «ναι» και 16 ψήφισαν «λευκό». Κατά πληροφορίες, «λευκό» ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι Εφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Πέτη Πέρκα, Κώστας Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Μερόπη Τζούφη, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεανώ Φωτίου και Μαρίνα Κοντοτόλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, κατά την πρώτη του ομιλία ενώπιον των βουλευτών του εμφανίστηκε ενωτικός εν όψει και της αυτοδιοικητικής κάλπης, ανοίγοντας ταυτοχρόνως τα χαρτιά του αναφορικά με την αντιπολιτευτική στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. «Να βρούμε κοινό βηματισμό παραμερίζοντας τον εγωισμό. Να βάλουμε στο πλάι όποιες προσωπικές επιδιώξεις είχαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε πυρά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στέλνοντας το μήνυμα πως οι 48 του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα σταθούν απέναντι στους 158 «αρίστους» της Ν.Δ. «Έχουμε 47 βουλευτές ως αντιπολίτευση, θα έπρεπε να είναι παραπάνω. Εμείς οι 48 απέναντι στους “άριστους” 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους όταν χειροκροτούν μια εθνικά και κοινωνικά επιζήμια πολιτική. Μακάρι κάποιοι να ψηφίζουν κατά συνείδηση, αλλά η βαρονία Μητσοτάκη θα τους τιμωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας κριτική στην Ν.Δ. τόσο για τους χειρισμούς της στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών όσο και για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ενώ πέταξε το «γάντι» στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να φέρει στη Βουλή νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This