Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ερντογάν για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Σε ρόλο ειρηνόφιλου ο Ερντογάν που... εξόπλισε τη Χαμάς

Must Read

Τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε στο τηλέφωνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, οι δυο τους μίλησαν για τις εξελίξεις και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με τις διαρροές, ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνουν ενέργειες προκειμένου να «αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα» σύμφωνα με τις διαρροές.

Με λίγα λόγια ζήτησε… δρομολόγηση ειρήνευσης από την Τουρκία που σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, έστειλε οπλισμό στην Γάζα και οργάνωσε την μεγάλη επίθεση…

Σε ρόλο ειρηνοποιού ο Ερντογάν

Tην ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία αναφέρεται στην επικοινωνία των δύο ηγετών, παρουσιάζοντας φυσικά τον Ερντογάν ως… ειρηνοποιό:

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και πολλές ανησυχητικές εξελίξεις, ιδίως τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Ακόμα, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η συγκρουσιακή διαδικασία, η οποία μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές περιφερειακές και παγκόσμιες συνέπειες.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι χώρες της περιοχής θα πρέπει, επίσης, να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτός από τη διατήρηση της ειρήνης και να δώσουν έναν μήνυμα στον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση και ότι θα ήταν σωστό να ληφθούν μέτρα που θα μειώνουν τις αντιδράσεις αντί να τις αυξάνουν το συντομότερο δυνατό».

Ερντογάν και Φιντάν πίσω από τη Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι o Χακάν Φιντάν, νυν υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ήταν ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών που προήδρευσε στην ίδρυση του αρχηγείου της Χαμάς στην Τουρκία που περιλάμβανε έναν ενεργό τρομοκράτη διοικητή που διευθύνει επιθέσεις στη Δυτική Όχθη, τον Σάλεχ αλ-Αροούρι.

Ο Αρούρι ήταν αυτός που εχθές καυχήθηκε για τη σύλληψη δεκάδων Ισραηλινών αμάχων. Συνεχίζει μάλιστα να ταξιδεύει μέσα και έξω από την Τουρκία, την οποία έχει ως ορμητήριο. Ο Αρούρι έχει επίσης δημιουργήσει δομές εκτόξευσης πυραύλων και οπλοστάσια στον Λίβανο για να παρασύρει το Ισραήλ σε ένα άλλο μέτωπο, στο βορρά. Όλα αυτά, αποδεικνύεται πως έγιναν με την ενεργή συμμετοχή του τουρκικού κράτους.

Το δημοσίευμα – ντοκουμέντο. Η Τουρκία έστειλε τις ρουκέτες στη Χαμάς

Λίγες εβδομάδες πριν, στις 14 Σεπτεμβρίου, οι ισραηλινές διωκτικές αρχές εντόπισαν μεγάλα φορτία με υλικό κατασκευής ρουκετών, τα οποία κατευθύνονταν στην Γάζα, από την Τουρκία! Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι άλλα φορτία κατάφεραν να περάσουν, συστηματικά, την ώρα μάλιστα που ο Νετανιάχου συναντάτο με τον Ερντογάν για να συσφίξουν τις σχέσεις των δύο χωρών!

Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος που δρα ο Χακάν Φιντάν. Έτσι ακριβώς έστελνε τα όπλα στο ισλαμικό κράτος για να αιματοκυλίσουν τη Συρία. Τώρα, με τον ίδιο τρόπο εξόπλισε την Χαμάς, ώστε να καταφέρει να κάνει το συντριπτικό αυτό χτύπημα κατά του Ισραήλ.

Δείτε επίσης:

Τα ντοκουμέντα του Τρόμου: Ερντογάν και Φιντάν πίσω από τη Χαμάς

Δείτε επίσης:

Τα ντοκουμέντα του Τρόμου: Ερντογάν και Φιντάν πίσω από τη Χαμάς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This