Συντονιστική Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία είναι «στο αίμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αξιοκρατία είναι ο τρόπος που κλίνεται το επίθετο ο «κολλητός»

Must Read

Έσπευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -και ορθά έπραξε- να συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη που προβλέφθηκε με τον ν. 4961/2022. Και έθεσε επικεφαλής τον παγκοσμίου φήμης και επιστημονικού διαμετρήματος καθηγητή του ΜΙΤ Κώστα Δασκαλάκη.

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή και εδώ τού «βγάζουμε το καπέλο». Όμως, αφού έβαλε στην «βιτρίνα» τον Κώστα Δασκαλάκη, για τα υπόλοιπα μέλη δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο. Κορυφαίο παράδειγμα εντελώς αναντίστοιχης, από πλευράς αξιοκρατίας, επιλογής είναι η τοποθέτηση στην Επιτροπή μέλους από τον κλάδο του Συνταγματικού Δικαίου.

Το ότι το Συνταγματικό Δίκαιο έχει, και πρέπει να έχει, λόγο στα θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι αυτονόητο αφού θίγονται πολλά ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως, για την εκπροσώπηση αυτού του κορυφαίου νομικού κλάδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε επιδεικτικά π.χ. τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τακτικούς καθηγητές επίσης διεθνούς φήμης. Επιπλέον, δε, τακτικούς καθηγητές της Νομικής Σχολής που έχουν ασχοληθεί ειδικώς με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Αντί, λοιπόν, για την Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το οποίο καθένας γνωρίζει ότι δεν έχει Νομική Σχολή. Και ως εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος γιατί όχι το Πάντειο Πανεπιστήμιο;

Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι και από το Πανεπιστήμιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια επίκουρη καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου -το λέμε ξανά- και όχι τόσους άλλους τακτικούς καθηγητές της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ αλλά και του Παντείου Πανεπιστημίου, την κα Φερενίκη Παναγοπούλου-Κουτνατζή.

«Όλως τυχαίως» η κα Φερενίκη Παναγοπούλου-Κουτνατζή είναι η σύζυγος ενός εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, του κ. Στέλιου Κουτνατζή, λέκτορα της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2019 Γενικού Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεσμών!! Το πόσο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο κ. Στέλιος Κουτνατζής φαίνεται «διά γυμνού οφθαλμού» και από το ότι μόλις «απέλυσε» τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τα καθήκοντά του έως την επιλογή του κ. Γιάννη Μπρατάκου ανέλαβε ο κ. Στέλιος Κουτνατζής!!! (ΦΕΚ 710, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ., 10.8.2022).

Ένα άλλο στοιχείο που φαίνεται να «επηρέασε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι και το ότι, επίσης «όλως τυχαίως», η κα Φερενίκη Παναγοπούλου-Κουτνατζή είχε παππού καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στην τότε Πάντειο Σχολή, τον καθηγητή Δημήτριο Κόρσο, και μητέρα επίσης καθηγήτρια του Δημοσίου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την κα Μαριλένα Κόρσου-Παναγοπούλου. «Σόι πάει το βασίλειο»…

Αυτό θα πει αξιοκρατία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ως και στην Συντονιστική Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε την «πινελιά» της μόνης αξιοκρατίας που γνωρίζει και αναγνωρίζει. Την παραθέσαμε με κάθε λεπτομέρεια. Και μπορεί να συνοψισθεί στο ότι αξιοκρατία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο τρόπος που κλίνεται το επίθετο ο «κολλητός». Ο «κολλητός», του «κολλητού», τον «κολλητό», ω! «κολλητέ»!!!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This