Οργή Κυριάκου κατά πάντων για την πρώτη ήττα!

«Θα τους αλλάξω όλους» φώναζε στον «πρωινό καφέ» της περασμένης Τρίτης στο Μαξίμου, χωρίς να προσδιορίσει ποιος φταίει για τις απώλειες στις αυτοδιοικητικές

Must Read

Όσοι πίνουν «πρωινό καφέ» με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου θα θυμούνται για καιρό τον καφέ της περασμένης Τρίτης, που τους βγήκε ξινός! Αιτία, το πρωτοφανές ξέσπασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ήττα της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Ποιος είδε τον Κυριάκο και δεν τον φοβήθηκε» λένε όσοι ξέρουν τι έγινε εκείνο το πρωί, αφού για πρώτη φορά μετά το 2016 που έγινε πρωθυπουργός ξέσπασε με τόση ένταση για την πρώτη του ήττα εναντίον όλων αδιακρίτως, όχι όμως και εναντίον του εαυτού του, αφού ο ίδιος ποτέ δεν φταίει ως γνωστόν…

Μέσα στην ένταση που δημιούργησε η οργή του, στους περισσότερους έμεινε η φράση-απειλή «θα τους αλλάξω όλους», που βγήκε από το στόμα του, χωρίς όμως να προσδιορίζει ποιους θα αλλάξει. Τους υπουργούς που με πρωτοφανή έπαρση και αλαζονεία απειλούσαν τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τους αντιπάλους των «γαλάζιων» υποψηφίων; Τους περιφερειάρχες και δημάρχους που έχασαν σίγουρες νίκες; Το εκλογικό κομματικό επιτελείο που του έλεγε για άνετη επικράτηση εκτός από δύο περιφέρειες και άλλα έβγαλε η κάλπη; Βουλευτές που δεν στήριξαν τους υποψηφίους;

Άγνωστο ποιους εννοούσε, αφού στο ξέσπασμά του δεν ανέφερε ονόματα, θα φανεί όμως το επόμενο διάστημα, καθώς ο πρωθυπουργός μπορεί να βγήκε εκτός εαυτού για πρώτη φορά, αλλά δεν κάνει κινήσεις εν θερμώ και δεν ξεχνάει.

Την οργή του για το δυσμενές αποτέλεσμα που έγινε έκδηλη στον «πρωινό καφέ» της Τρίτης (παίρνουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Επικρατείας Α. Σκέρτσος, Σ. Παπασταύρου, ο υφυπουργός Γ. Μπρατάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης και άλλοι) ουσιαστικά επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την επομένη στο υπουργικό συμβούλιο, όταν είπε, απευθυνόμενος σε υπουργούς, την… αδιανόητη και προσβλητική φράση «πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε».

Προφανώς, όπως λένε οι πληροφορίες, αποδέκτες αυτής της προσβλητικής φράσης ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Λευτέρης Αυγενάκης, που με απειλές και εκβιασμούς για το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών επιχείρησαν πριν από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών να αποτρέψουν τη νίκη του Σίμου Ρούσσου στο Χαλάνδρι και του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία. Μια συμπεριφορά που, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, προκάλεσε αντίδραση στην εκλογική βάση και έφερε αντισυσπείρωση, γιατί ήταν η επιτομή της αλαζονικής συμπεριφοράς.

Οι πληροφορίες λένε ότι δεν τα έχει μόνο με αυτούς τους δύο, που ουσιαστικά απείλησαν και εκβίασαν ψηφοφόρους, αλλά και με άλλους υπουργούς, που δεν έδωσαν μεγάλη μάχη στις περιφέρειές τους υπέρ των κομματικών υποψηφίων, με βουλευτές ιδίως της Α’ Αθήνας, που δεν έβαλαν πλάτη για τη νίκη του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και με το εκλογικό κομματικό επιτελείο, γιατί, ενώ στις εθνικές εκλογές είχε οργανώσει έναν εντυπωσιακό προεκλογικό αγώνα, τώρα σαν να τα άφησε όλα στην τύχη τους.

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι οι πιο πολλοί βουλευτές της Α’ Αθήνας δεν στήριξαν με θέρμη στον δεύτερο γύρο τον ηττημένο δήμαρχο, που ήταν και απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να στηρίξουν στελέχη του συνδυασμού του που είναι και δικοί τους κομματάρχες. Το ίδιο λένε και για τους πιο πολλούς βουλευτές της Θεσσαλίας σε σχέση με τον Κώστα Αγοραστό, όπως επίσης και σε άλλες χαμένες περιφέρειες.

Αμαθος όπως είναι από ήττες ο πρωθυπουργός, αφού μέχρι προχθές η αλήθεια είναι ότι μόνο κέρδιζε, δεν φάνηκε να ξέρει πώς να διαχειριστεί την ήττα και τα απόνερά της, ούτε να εκτιμήσει τα αίτιά της, ενώ μάλλον αργά κατάλαβε κιόλας το μέγεθός της και τη σημασία της, αφού η Δευτέρα είχε περάσει σχεδόν ανέφελη και το ξέσπασμά του έγινε την Τρίτη.

Άρχισαν τα όργανα: «Γαλάζιο» κύμα αμφισβήτησης στην ηγετική ομάδα του Κυριάκου

Η ήττα της Ν.Δ. στη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλάζει τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος και στην «ανίκητη ομάδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με βασικό επιχείρημα την αποϊδεολογικοποίηση του κόμματος -την οποία βεβαίως κάποιοι αργά θυμήθηκαν- βουλευτές εξαπολύουν βολές κατά της ηγετικής ομάδας για λάθος επιλογές υποψηφίων, παραλείψεις, αδικαιολόγητη αλαζονεία. Την ίδια στιγμή υπουργοί και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη για την ήττα στην Αθήνα βάζουν στο στόχαστρο τον Κώστα Μπακογιάννη, για να μην πληγεί ο πρωθυπουργός, ενώ την ίδια στιγμή η μητέρα του ηττημένου δημάρχου και αδερφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη σιωπά.

Επίσης, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβγαλε τον εαυτό του, ως συνήθως, από το κάδρο των ευθυνών της ήττας και τις έριξε στους υποψηφίους, λέγοντας στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη ότι «οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα συμπεριφορές».

Σε κάθε περίπτωση η αποτυχία του πρωθυπουργού και της ηγετικής του ομάδας να περάσει πάνω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει, τον φέρνει αντιμέτωπο με ένα κύμα αμφισβήτησης από τους ίδιους του τους βουλευτές. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκτοξεύουν πυρά κατά του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού, που πρώτα έθεσε τον ανεδαφικό στόχο του απόλυτου «13 στις 13» και στη συνέχεια ταύτισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με επιλογές που δεν είχαν πιθανότητες νίκης στον δεύτερο γύρο.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές μιλούν για τεράστια στρατηγική αποτυχία, την οποία χρεώθηκε ο πρωθυπουργός. «Πήγε στη Δυτική Μακεδονία, έχασε, πήγε στη Θράκη, έχασε, πήγε στο Βόρειο Αιγαίο, έχασε, πήγε στη Θεσσαλία, έχασε» μας είπε χαρακτηριστικά «γαλάζιο» στέλεχος.

Πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν ευθέως ως υπεύθυνη για την ήττα της Κυριακής τη στροφή που έχει κάνει η «γαλάζια» παράταξη προς το κέντρο. Τέτοια κριτική έχει κάνει ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. «Η Ν.Δ. πρέπει να κυβερνήσει με το σύνολο της Ν.Δ. και όχι με αποκλεισμούς προσώπων επειδή κάνουν το… έγκλημα να λένε ότι είναι παραδοσιακοί λαϊκοί δεξιοί» είπε προ ημερών ο Νικήτας Κακλαμάνης, θεωρώντας επί της ουσίας ότι ο κόσμος αποδοκίμασε τη στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.

Επίσης, ο βουλευτής Δημ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως η Ν.Δ. έχει κάνει μια υπερεπένδυση στο πολιτικό κέντρο, το οποίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πολύ γρήγορα «μας εγκατέλειψε. Αδικαιολόγητα κιόλας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This