Στην… πρέσα το κόμμα των «Σπαρτιατών»

Απειλείται με έκπτωση, εφόσον αρθεί η ασυλία των βουλευτών και αποδειχτούν οι καταγγελίες για εξαπάτηση των εκλογέων

Must Read

Τρέχουν οι εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες», οι οποίοι καλούνται ως ύποπτοι, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για ενδεχόμενη εξαπάτηση των εκλογέων κατά τις εθνικές εκλογές, με το σήμα που εκπέμπεται να είναι ότι δεν αποκλείεται το κόμμα να αποτελεί άμεσα παρελθόν.

Εφόσον αρθεί η ασυλία τους και προχωρήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, τόσο σε επίπεδο Αρειου Πάγου όσο και στο Εκλογοδικείο, σε περίπτωση που αποδειχθούν οι καταγγελίες, θα υπάρξει έκπτωση του κόμματος. Εάν, δηλαδή, αποδειχτεί ότι υπήρξε εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη, τότε θα θεωρηθούν άκυρα τα ψηφοδέλτια των «Σπαρτιατών», επομένως οι 12 έδρες τους θα μοιραστούν αναλογικά στα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία θα λάβει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, εφτά έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ δύο έδρες, το ΠΑΣΟΚ μία έδρα, ενώ άλλη μία θα πάρει το ΚΚΕ. Τα κόμματα τα οποία έλαβαν στις εθνικές εκλογές ποσοστό κάτω του 8% δεν δικαιούνται επιπλέον έδρες.

Η αντίστροφη μέτρηση πάντως για την απολογία τους έχει ήδη αρχίσει, καθώς την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών». Ειδικότερα, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έχει φτάσει ήδη στη Βουλή, με τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής να ορίζεται -εκτός απροόπτου- για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ η σχετική συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια θα διεξαχθούν τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

«Συνεχίζουμε»

Σε δήλωσή του πάντως στις κάμερες στη Βουλή ο βουλευτής του κόμματος Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς ανέφερε πως ακόμη αναμένει να δει τη δικογραφία και πως σε κάθε περίπτωση «οι “Σπαρτιάτες” συνεχίζουν το κοινοβουλευτικό τους έργο».

Σημειωτέον πως αυτό είναι το πρώτο δημόσιο σχόλιο των «Σπαρτιατών», οι οποίοι έχουν επιλέξει τη σιωπή μετά την κλήση της εισαγγελέως. Η κ. Αδειλίνη καλεί επί της ουσίας τους 11 βουλευτές προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις «σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25/6/2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This