Παύλος Γερουλάνος: Πώς θα απογειώσουμε τον τουρισμό σε Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Must Read

Για τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει τον τουρισμό σε περιοχές που δεν είναι τόσο δημοφιλείς μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

«Φανταστείτε μια οικογένεια τεσσάρων – πέντε ατόμων στο εξωτερικό, διαφορετικών ηλικιών και ενδιαφερόντων, να ετοιμάζονται για διακοπές. Όπως εκατομμύρια τέτοιες οικογένειες, παρέες, ομάδες, σύλλογοι σε όλο τον κόσμο, που έχουν χρόνο και χρήματα» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος και εξήγησε: «Ψάχνουν όμως εμπειρίες. Εμπειρίες που θα τους «αλλάξουν τη ζωή», που «θα δώσουν στη ζωή τους περιεχόμενο». Με μόνη διαφορά ότι η καθεμιά και ο καθένας τους ψάχνει τη δική του. Κάποιες ή κάποιοι θέλουν να χαλαρώσουν σε μια παραλία. Άλλοι θέλουν να πάνε για περιπάτους στην εξοχή. Άλλες για ψάρεμα, ιστιοπλοΐα, surfing, rafting, trekking. Άλλες και άλλοι θέλουν να γνωρίσουν τους κατοίκους μιας περιοχής, να γευθούν το τοπικό φαγητό, να δοκιμάσουν κρασιά που δεν έχουν ξαναπιεί. Κάποιες θέλουν να παρακολουθήσουν μια αρχαιολογική ανασκαφή. Αυτή τη δίψα για εμπειρίες, αυτά τα 34 είδη τουρισμού, μερικά από τα οποία σας περιέγραψα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού τα έχει βάλει κάτω από τον τίτλο «Τουρισμός Περιπέτειας».

Όπως τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «οι περισσότεροι προορισμοί του κόσμου μπορούν να περηφανευτούν ότι προσφέρουν μέχρι 10 τέτοιες εμπειρίες σε ένα μέρος. Η Ελλάδα έχει πέντε υπέροχες περιοχές που μπορούν να προσφέρουν πάνω από 25 η καθεμία. Μια – δυο μπορούν να προσφέρουν πάνω από 30. Είναι οι περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου. Πέντε Περιφέρειες που ακόμα «πουλούν» τους εαυτούς τους ως φθηνότερο υποκατάστατο ενός ελληνικού νησιού. Ενώ, είναι προικισμένες για να αναπτύξουν καλύτερα από κάθε περιοχή του κόσμου, μια μορφή τουρισμού που διαρκεί όλο το χρόνο, που φέρνει πολλά λεφτά και χρειάζεται ελάχιστες υποδομές» τόνισε και επεσήμανε:

«Φανταστείτε να θέταμε ως εθνικό στόχο να αναπτύξουμε αυτόν τον τουρισμό, σε αυτές τις περιοχές. Πολύ στοχευμένα και συγκεκριμένα. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η Θράκη, η Ήπειρος, η Στερεά και η Πελοπόννησος να προσελκύσουν τους πρώτους επισκέπτες και να τους προσφέρουν μια μοναδική, ολιστική, εμπειρία. Οι περιοχές που κάνουν σωστά αυτή τη δουλειά, έχουν όλους τους φορείς γύρω από ένα τραπέζι συντονισμού: Ξενοδοχεία, εστιατόρια, ξεναγούς, αρχαιολόγους, δασοφύλακες, τοπικούς τραπεζίτες, συνεταιρισμούς τοπικών προϊόντων, επιμελητήρια μικρομεσαίων, τους πάντες, για να δουν τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Μαζί σχεδιάζουν, μαζί χτίζουν, μαζί προβάλλονται. Μαζί διεκδικούν και μαζί χαίρονται αυτό που δημιούργησαν» σημείωσε και τόνισε: «Το κεντρικό κράτος, όπου χρειάζεται, τους δίνει γνώση, πόρους, υποδομές. Λειτουργεί, δηλαδή, επιτελικά και επικουρικά. Δεν καπελώνει».

Δείτε την ομιλία του Π. Γερουλάνου στη Βουλή:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This