Ρεσιτάλ έπαρσης από Μητσοτάκη στη Βουλή – «Καθάρισε» απαντώντας με το… «41%»

Επίθεση στον Ράμμο και την ΑΔΑΕ

Must Read

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καλούσε προ ημερών τους βουλευτές του να βουτήξουν τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν, ο ίδιος ωστόσο εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή – δύο μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση στα έδρανα– για να υπενθυμίσει ότι δεν θα δεχτεί καμία κριτική, προτάσσοντας το «41%» των εκλογών.

Σήμερα, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε «πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και για το σκάνδαλο υποκλοπών και τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική για το ζήτημα της Μέσης Ανατολής, ωστόσο ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές και «καθάρισε».

Φορώντας τον μανδύα της αλαζονείας, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του απάντησε στα βέλη που δέχτηκε από τους Σωκράτη Φάμελλο και Νίκο Ανδρουλάκη: «Ακούω την επιχειρηματολογία και του κ. Φάμελλου και του κ. Ανδρουλάκη. Μου θυμίζει κάτι εφήβους οι οποίοι αποκτούν τον πρώτο τους δίσκο. Μην έχοντας, λοιπόν, άλλον δίσκο να ακούσουν, ακούν συνέχεια το ίδιο πράγμα, την ίδια μουσική, το ίδιο τροπάριο. Ο μεν κ. Φάμελλος, “αποκλίνετε από την Ευρώπη”, “συμφέροντα”, “Μητσοτάκης Α.Ε.”. Εσείς, κ. Ανδρουλάκη, μια μονοθεματική εμμονή, με θέματα κράτους δικαίου, επαναφορά στο θέμα των υποκλοπών. Τα ίδια ακριβώς λέγατε πριν από τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία πήρε 41%, εσείς πήρατε 17% και εσείς πήρατε 12%. Αλλάξτε τροπάριο επιτέλους» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν θα αλλάξει το τροπάριο του 41%, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές…

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και αποκάλεσε την ανεξάρτητη αρχή «σουρωτήρι»! «Αν είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η Αρχή και αν δεν είναι σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πού τα ξέρατε επιτέλους όλα αυτά εσείς για να τα γνωρίζετε;» είπε απευθυνόμενος σε Φάμελλο-Ανδρουλάκη και έπειτα εξαπέλυσε πυρά κατά του Ράμμου κατηγορώντας τον για σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου, σημειώνει διαρκή πρόοδο» είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι η δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση.

Για τους χειρισμούς του στο μεσανατολικό και το ψήφισμα του ΟΗΕ το οποίο δεν ψήφισε, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Η πλειοψηφία των κρατών της Ε.Ε. θεώρησε ότι το ψήφισμα δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα που σέβονται την σχέση που έχουμε με το Ισραήλ και, παράλληλα, σέβεται το αίτημα Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος» είπε και πρόσθεσε ότι βρέθηκε σε Κάιρο και Ισραήλ αλλά και ότι μίλησε με τον Αμπάς στο τηλέφωνο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος καταδίκασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας ότι «δεν συνιστά μια μεταρρύθμιση κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Θάβει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αμεροληψία».

Μεταξύ άλλων, ο Σ. Φάμελλος εξέφρασε την ανησυχία που προκαλεί η καθυστέρηση της διαλεύκανσης του σκανδάλου του υποκλοπών. «Ζητήσαμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό ως προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τον πόλεμο στη Γάζα, ο Σ. Φάμελλος ανέφερε ότι αποτελεί «στρατηγικό λάθος με επικίνδυνες προεκτάσεις για τη χώρα και κυρίως ντροπή για τον ελληνικό λαό ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην ακολουθεί την ισορροπημένη στάση της Γαλλίας, της Ισπανίας της Πορτογαλίας και πολλών άλλων χωρών». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συμφέρον της Ελλάδας επιβάλλει να προωθεί την ειρήνη, τη σταθερότητα και το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της. Όχι να βασιζόμαστε σε μια μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική του δεδομένου συμμάχου, εις βάρος των συμφερόντων και των αρχών της χώρας μας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος του Μητσοτάκη να συναντήσει μόνο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης.

Από πλευράς του ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το θα καταθέσει αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη, τονίζοντας ότι «δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, αλλά βαθιά θεσμική αποτυχία του κράτους».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για αναξιοκρατία και παιχνίδια αδιαφάνειας.

Με φόντο το υπόμνημα που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, ο Νίκος Ανδορυλάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής: «Είστε ικανοί για όλα. Για εσάς, δεν υπάρχουν όρια, κ. Μητσοτάκη. Μπροστά στην εξουσία σας, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ο τρόπος που χρησιμοποιείτε τη θέση του πρωθυπουργού είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος δικαίου» ανέφερε και τόνισε ότι η κυβέρνηση απομακρύνει τη χώρα μας από «το ευρωπαϊκό πλαίσιο, από τις ευρωπαϊκές αξίες σεβασμού των θεσμών. Όλα τα θυσιάζετε στον βωμό της εξουσίας».

Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Ν. Ανδρουλάκης καταδίκασε τη Χαμάς και σημείωσε ότι «οφείλουμε καθολικά, να περιφρουρήσουμε τις ανθρώπινες αξίες, όπως είναι η προστασία των αμάχων και των παιδιών χωρίς να μπαίνουν στο ζύγι γεωπολιτικών συσχετισμών. Ο ανθρωπισμός δεν μπορεί να τίθεται υπό αίρεση ούτε υπό επιφύλαξη» είπε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς η Ελλάδα απείχε από το ψήφισμα του ΟΗΕ για εκεχειρία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This