Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας με «το βλέμμα στο μέλλον»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ., το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την προσεχή Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Metropolitan Expo).

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου μετά τις εκλογικές νίκες της Ν.Δ. και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, οπότε, εκ των πραγμάτων, το κλίμα αναμένεται πανηγυρικό. Και αυτό παρά τα πρώτα προβλήματα που άρχισαν να βγαίνουν στο φως, με κυρίαρχο αυτό του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού και τις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

«Το Μέλλον Αρχίζει Τώρα» είναι το σύνθημα του συνεδρίου, στόχος του οποίου, σύμφωνα με κομματικές πηγές, είναι να ανοίξει ο διάλογος με την κοινωνία και να τεθούν τα νέα ιδεολογικοπολιτικά θέματα που θα απασχολήσουν τους πολίτες το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ο «απολογισμός της επιτυχημένης πορείας που έφερε την αυτοδυναμία στις εκλογές» και θα προσδιοριστεί το πλαίσιο μέσω του οποίου το κόμμα θα παραμείνει σε διαρκή επαφή με τον κόσμο, διατηρώντας σαφή και διακριτό ρόλο από την κυβέρνηση.

Μέσω της τριήμερης διαδικασίας, λένε στην Πειραιώς, θα αποτυπωθεί εμπράκτως ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα μεταρρυθμιστικό, σύγχρονο και δημιουργικό και γι’ αυτό απευθύνονται και σε ανθρώπους εκτός κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι το 13ο Συνέδριο του κόμματός του θα πρέπει να αποτελέσει «σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος» στον αγώνα ενάντια στις Σειρήνες του λαϊκισμού και στην προσπάθεια για πολύπλευρη διεύρυνση, τόσο προς το κέντρο όσο και προς τα δεξιά.

Ποιες είναι οι θεματικές ενότητες

Δύο θα είναι οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν τους συνέδρους. H πρώτη θα έχει τίτλο «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον λαϊκισμό» και η δεύτερη «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».

Παράλληλα με τις ομιλίες θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπες βιωματικές δράσεις, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα διεξαχθεί νυχτερινός αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στη μάχη κατά της κακοποίησης των γυναικών και πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να συμμετάσχει κι εκείνος. Τον αγώνα ενάντια στη βία κατά των γυναικών συμβολίζει, άλλωστε, το πορτοκαλί χρώμα που θα συνοδεύει στο λογότυπο το μπλε σκούρο και το γαλάζιο.

Δεν θα εκλεγούν κομματικά όργανα και οι εισηγήσεις των συνέδρων θα είναι τρίλεπτες και θα αφορούν αποκλειστικά τις δύο θεματικές ενότητες. Οι εργασίες θα αρχίσουν την Παρασκευή το απόγευμα με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής και ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα μιλήσει και στο κλείσιμο του συνεδρίου την Κυριακή το μεσημέρι. Οι διαδικασίες θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες και πρώτη φορά οι διαπιστεύσεις και ο φάκελος του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ