Σπαρτιάτες: Άρση ασυλίας και για τους 11 από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Η εισήγηση αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια

Must Read

Την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Οι βουλευτές ελέγχονται από την προανακριτική έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη ως ύποπτοι για παραπλάνηση εκλογέων καθώς φέρονται να απέκρυψαν την σχέση τους με τον καταδικασμένο Ηλία Κασιδιάρη.

Η εισήγηση της Επιτροπής αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες 7 βουλευτές των Σπαρτιατών ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους, 3 ζήτησαν από τα μέλη της επιτροπής να πράξουν κατά συνείδηση και 1 είπε ότι δεν αναφέρεται πουθενά δικογραφία, επομένως δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του. Πάντως η δικογραφία περιλαμβάνει κατάλογο με τις επισκέψεις που έκαναν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στον Κασιδιάρη, [που καταγράφει 4 επισκέψεις του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023 και 3 του Πέτρου Δημητριάδη.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Σπαρτιατών Χ. Κατσιβαρδάς σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους προκειμένου να απαντήσουν στην κατηγορία της εισαγγελέως της Αρείου Πάγου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο ώστε να διατυπωθεί η άποψη των βουλευτών και να λάμψει η αλήθεια και να φωτιστεί κάθε πτυχή αυτής της διαδικασίας. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το κοινοβουλευτικό έργο. Ο Γιάννης Κόντης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του. Το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί, έχουμε όλα τα απτά στοιχεία, η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει αυτή την ένδειξη για το αδίκημα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών Γ. Κόντης είπε ότι «στην Επιτροπή Δεοντολογίας είπα προσωπικά πως δεν θεωρώ ότι έχει κάνει αυτό το πλημμέλημα και πως δεν έχω θέμα ότι και να αποφασίσουν, είτε άρουν είτε όχι, δεν έχω θέμα αν θα αρθεί. Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την κατηγορία. Φυσικά και δεν καθοδηγούμαι από κανέναν. Δεν ήμουν στους Έλληνες (σ.σ. το κόμμα του Κασιδιάρη)».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This